Emotivno stanje mladih u Hrvatskoj

Platforma FictionPlayGrounds osmislila je fotografski natječaj usmjeren na mlade ljude i njihovu unutarnju stvarnost i svakodnevicu.

Kultura za džabe

U novom izdanju Arteistovog tjednog vodiča kroz besplatna, a zanimljiva događanja u kulturi, probrali smo stvarno dobre stvari koje možete vidjeti, ču...

FOTO: Potraga za Isusom na gej plaži

"Isus u srcu" naziv je izložbe koja je nastala kao plod umjetničkog istraživanja urbanog fenomena koji je preplavio gradove u regiji.
Što je ostalo iza izbjeglica

FOTO: Što je ostalo iza izbjeglica

Fotograf Alkis Konstantinidis, slobodnjak iz Grčke koji surađuje s Reutersom, pratio je izbjeglice iz Sirije na njihovom mučnom putovanju u bolji život.

Umjetnost koja izrabljuje nemoćne i napuštene – smijemo li je voljeti?

Govoreći o korištenju ljudi u umjetničke svrhe, govorimo o predatorskoj prirodi vizualne umjetnosti, o licemjerju društva koje pristaje samo na "normalnost"
Luc Tuymans - Jean-Marie Dedecker

Zadiranje u prava kistom i objektivom

Umjetnik Luc Tuymans proglašem je krivim za plagijat, zbog korištenja fotografije belgijskog političara Jean-Marie Dedeckera, kao predložak za svoju sliku.
Erase the Difference

Linija koja nas razdvaja: Šokantna vizualna stvarnost ekonomske nejednakosti

Ekonomska nejednakost prikazana je kroz fotografije koje prikazuju kako su neka od najbogatijih područja samo tankim zidom razdvojena od najsiromašnijih.

Sjajni fotografski projekt o obitelji – bez ljigavog self-help propovijedanja

Iako su mi sa svih strana sugerirali pisanje o novim Artukovićevim radovima, mislim da bi bilo šteta ne osvrnuti se na izložbu "Vježbanje obitelji" fo...

“Neka se zapitaju novinari zašto se bojimo javno progovoriti. Neka se zapitaju u kakvoj demokraciji živimo.”

Na tražiteljima azila prelomile su se proteklih godina neke neočekivane predrasude hrvatskoj društva; u Dugavama su ih stanari demonizirali, izražaval...