Phantom Framer

FOTO: Fantomski izrađivači okvira bacili se u akciju ukrašavanja uličnih znakova

Tim maskiranih uličnih umjetnika pod okriljem noći postavlja kičaste okvire za slike oko službenih znakova na ulicama Londona.

Kultura za prazan džep: tjedni vodič

Uz ovakvu ponudu besplatnih događanja, prazan džep više nije izlika za apstiniranje od kulture. Probrali smo najbolje što kultura daje ovog tjedna – i...
lonac_heart

Animirano srce koje cijevima pumpa krv

Street art umjetnik Lonac kreirao je animirani grafit koji, koristeći se cijevima na stropu, nevjerojatno realno pumpa krv u ovo umjetničko djelo.
OKO, Severina

OKO i Severina: Banksy za siromašne

Estradizacija umjetnosti možda nije nužno loša i može biti provedena na zanimljiv način, ali dojam ovog performansa isti je kao i dojam Popovićevog ciklusa: sladunjav i patetičan.
Boonika

Boonika: Inkubator domaće vizualne umjetnosti

Udruga Boonika sustavno radi na promicanju umjetnosti i kulturnih vrijednosti, a ovu misiju obavlja kroz nekoliko kanala.
Muzej ulične umjetnosti

FOTO: Otvoren 5. Muzej ulične umjetnosti!

Više od 1800 posjetitelja jučer je na otvorenju 5. Muzeja ulične umjetnosti uživalo u instalacijama, skulpturama i umjetničkim akcijama.
Lonac

Lonac: “Politiku treba ostaviti onima kojima to baš i ne ide”

Foto: Dario BelićBoonika je u posljednje vrijeme zaredala s moćnim izložbama, pravim malim draguljima koji su nas se duboko dojmili.Znali smo da ć...
Lonac

Genijalac koji ne mari za vandaliziranje svojih radova

Kada govorimo o street art sceni u Hrvatskoj, postoji nekoliko imena koja se po kvaliteti svojih radova mogu svrstati uz bok velikim svjetskim umjetni...