Grgur Akrap: Evo što znači neovisni pristup slikarstvu

Na izložbi Vrtlarov vrt Grgura Akrapa u Galeriji Matice hrvatske, otvorenoj 7. lipnja ove godine, mogli smo vidjeti što znači neovisni, odnosno autent...
Božica Dea Matasić

Predstavljanje likovne monografije ‘Božica Dea Matasić’

U ponedjeljak, 30. svibnja, u 20 sati, u atriju Muzeja Mimara, održava se predstavljanje likovne monografije 'Božica Dea Matasić', autora Feđe Gavrilovića.

Grafičarka Vida Meić izlaže u Galeriji Matice hrvatske

Dubina u likovnosti nipošto ne mora biti ona iluzionirana, prostorna. Dapače, uslojavanje slikarske tvari, ili višestruko otiskivanje grafičke ploče, ...
Édouard Manet - Olympia

Oponašala Manetovu Olimpiju, privedena zbog golotinje

U Parizu je zbog ekshibicionizma i golotinje ponovo privedena umjetnica i performerica iz Luksemburga Deborah de Robertis.

Stipan Tadić i urbana svjetina: između očaranosti i odbojnosti

U stopedeset akvarela Stipan Tadić se u sklopu izložbe Zagreb Street Fashion vraća svojoj omiljenoj temi, karikaturalnom prikazu ljudske svakodnevice.

Čovjek koji je u strip uveo najbolje od književnosti, filma i slikarstva

Kad je urednik u velikoj francuskoj izdavačkoj kući Actes Sud, Thomas Gabison, vidio nekoliko tabli stripa Miroslava Sekulića Struje, ostao je zapanje...

Nitko nam nije rekao da je nastupila Orwellova distopija pa mislimo da smo još slobodni

Sebastijan Dračić je na dosadašnjim skupnim izložbama izronio kao autor nekih od najupečatljivijih radova, onih koji s tobom ostanu dugo nakon što ih vidiš.

Čovjek je najopasniji predator u zvjerinjaku svijeta

Sonja Gašperov jedno je od najzanimljivijih novih lica u domaćem stripu, djevojka suptilnog humora, upečatljivog stila, ogromnog talenta i još većeg radnog elana.