Kupi Književnu Groupie 2!

Knjizevna Groupie 2 - Strovaljivanje
U vrijeme došašća, radosna vijest: u Biblioteci Arteist objavljena je Književna Groupie 2!

Književna Groupie slavljena je od kritičara kao novi književni fenomen, obilježen prepoznatljivim i originalnim stilom, koji na nepretenciozan i satiričan način, sa zavidnom erudicijom i rafiniranim humorom ukazuje na sitničavost, pretencioznost i licemjerje ovog vremena. „Književna Groupie 2“ nastavlja, linearno epizodično, graditi priču o životu studenta opsjednutom književnom slavom. Kroz tu se priču nenametljivo zrcale velike teme tranzicijskog društva: ekonomska i egzistencijalna ugroženost, borba za rodnu ravnopravnost, razotkrivanje šovinizma, nepotizma i korupcije i čak i u onim područjima gdje ih obično nismo skloni tražiti.

Na 260 stranica protežu se avanture nadobudnog provincijalca Pavla Svirca, otkako je preko veze upisao kroatistiku i krenuo u ulizički prodor do književne slave, preko skandaloznih afera i sramotnih seksualnih podbačaja, pa sve do ustoličenja na mjesto princa studenta, za čije se društvo otimaju selebovi D-kategorije.

“Pavle Svirac je Jergović za siromašne!” – u ovu je krilaticu HTV-ova scenaristica Barbara Majstorović sažela cjelokupni društveni značaj Književne Groupie.

Kao i prva knjiga u Biblioteci Arteist, i ovaj je nastavak dostupan čitateljima po akcijskoj cijeni od 69 kuna, i to uz besplatnu dostavu u Zagrebu i Splitu, koja se vrši isti dan.

Podnaslovom knjige – Strovaljivanje – autor je, kaže, nehotice bacio urok na samog sebe. Na Facebooku je podijelio i ovaj događaj sa svoje prve dostave, koju kao i prošle godine, sam vrši biciklom.

– Jesu mi se sjetili novu knjigu objavit sad kad je postalo hladno, a u tramvaj ne možeš od civilne anderkaver kontrole, pa moram opet na biciklu dostavljat. Sad sam se maloprije, po ovoj jebenoj, upravo dikensovskoj magli, zamalo na Jarunu strovalio biciklom u potok dok sam tražio adresu, zakočio sam u zadnji tren, kotač mi je već bio na ivici. Nosio sam na prodaju knjigu naslova “Strovaljivanje” i zamalo se strovalio u potok, to je urok, ko zna kolko ću se puta još strovaliti na dostavama.

Knjizevna Groupie 2

Prodavanje knjiga zna biti zbilja stresno. Svirac je to iskusio na svojoj koži.

– Nosio sam prodat knjigu nekom tipu, dogovorili smo se kod utrinske tržnice. Došao sam tamo, tip je bio tu. Krenem mu predavati knjigu u najlonskoj vrećici, a on meni vadi lovu. U tom trenutku na nas banu murjaci u civilu, zamalo me infarkt strefio. – Drži ga, drži ga! Zavrnuli su ruku i meni i tipu kojem sam prodavao knjigu, istrgli mi vrećicu iz ruku. Ovaj jedan murjak u nju zaviri i živčano kaže drugom: Pa, to nisu cigarete. Nekakva usrana knjiga! I s gađenjem vrati moju knjigu u vrećicu, kao oni šetači pasa što vrećicom skupljaju govno za svojim psom. – Ajde, mrš... – otjerali su nas s tržnice. Tip i ja smo se tresli. Tip se nije više uopće usudio uzet moju knjigu. – Koji je kurac normalno ne prodaješ u knjižarama ko i svi normalni – promrmljao je. – Pa kad iz knjižara ne možeš izvuć nikakvu lovu za prodane knjige – ojađenim ću glasom, kao da mu se ispričavam tom bojom glasa za stres što ga je morao istrpiti. Koje jebeno sranje.

Evo što o Književnoj Groupie kažu hrvatski selebovi.

– Kao što je Tuđman na noćnom ormariću držao Araličin Okvir za mržnju, tako ja držim Književnu Groupie i stalno joj se iznova vraćam – rekao je Ivo Josipović, koji priznaje da je nakon čitanja Književne Groupie sjeo za klavir i u dahu skladao kompoziciju za flautu, violinu i klavir Surlana.

– Prava poslastica. Za prste polizat! Naručila sam prvu knjigu na kućnu adresu. Isto ću učiniti i sada. Prst mi je već na mobitelnim dirkama, kaže vjerna čitateljica Andrea Zlatar.

“Pročitajte ovu knjigu. Učinit će vas gorom osobom nego što ste bili prije čitanja i natjerati vas da prihvatite sebe baš onakvima kakvi jeste.” (Bruno Šimleša, self-help guru)

“Vidi se da je ovu knjigu pisao sin časnog hrvatskog branitelja.” (Ivan Aralica, književnik)

“Zbog Svirca sam svoj modni izričaj oplemenila jahaćim hlačama. I dalje ću se pokoravati njegovom modnom diktatu.” (Nevena Rendeli, voditeljica i maratonka)

“Pavle Svirac? Ne spominjite mi tog pohotljivog krpelja.” (Igor Mirković, redatelj)

 

Naručite odmah svoj primjerak Književne Groupie 2: Strovaljivanje na info@arteist.hr, s naznakom „Arteist za Groupie“ po cijeni od 69 kuna. Komplet koji čine oba nastavka Književne Groupie kupite, uz besplatnu dostavu, za 130 kuna.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More