Kupi Književnu Groupie 2!

Knjizevna Groupie 2 - Strovaljivanje
U vrijeme došašća, radosna vijest: u Biblioteci Arteist objavljena je Književna Groupie 2!

Književna Groupie slavljena je od kritičara kao novi književni fenomen, obilježen prepoznatljivim i originalnim stilom, koji na nepretenciozan i satiričan način, sa zavidnom erudicijom i rafiniranim humorom ukazuje na sitničavost, pretencioznost i licemjerje ovog vremena. „Književna Groupie 2“ nastavlja, linearno epizodično, graditi priču o životu studenta opsjednutom književnom slavom. Kroz tu se priču nenametljivo zrcale velike teme tranzicijskog društva: ekonomska i egzistencijalna ugroženost, borba za rodnu ravnopravnost, razotkrivanje šovinizma, nepotizma i korupcije i čak i u onim područjima gdje ih obično nismo skloni tražiti.

Na 260 stranica protežu se avanture nadobudnog provincijalca Pavla Svirca, otkako je preko veze upisao kroatistiku i krenuo u ulizički prodor do književne slave, preko skandaloznih afera i sramotnih seksualnih podbačaja, pa sve do ustoličenja na mjesto princa studenta, za čije se društvo otimaju selebovi D-kategorije.

“Pavle Svirac je Jergović za siromašne!” – u ovu je krilaticu HTV-ova scenaristica Barbara Majstorović sažela cjelokupni društveni značaj Književne Groupie.

Kao i prva knjiga u Biblioteci Arteist, i ovaj je nastavak dostupan čitateljima po akcijskoj cijeni od 69 kuna, i to uz besplatnu dostavu u Zagrebu i Splitu, koja se vrši isti dan.

Podnaslovom knjige – Strovaljivanje – autor je, kaže, nehotice bacio urok na samog sebe. Na Facebooku je podijelio i ovaj događaj sa svoje prve dostave, koju kao i prošle godine, sam vrši biciklom.

– Jesu mi se sjetili novu knjigu objavit sad kad je postalo hladno, a u tramvaj ne možeš od civilne anderkaver kontrole, pa moram opet na biciklu dostavljat. Sad sam se maloprije, po ovoj jebenoj, upravo dikensovskoj magli, zamalo na Jarunu strovalio biciklom u potok dok sam tražio adresu, zakočio sam u zadnji tren, kotač mi je već bio na ivici. Nosio sam na prodaju knjigu naslova “Strovaljivanje” i zamalo se strovalio u potok, to je urok, ko zna kolko ću se puta još strovaliti na dostavama.

Knjizevna Groupie 2

Prodavanje knjiga zna biti zbilja stresno. Svirac je to iskusio na svojoj koži.

– Nosio sam prodat knjigu nekom tipu, dogovorili smo se kod utrinske tržnice. Došao sam tamo, tip je bio tu. Krenem mu predavati knjigu u najlonskoj vrećici, a on meni vadi lovu. U tom trenutku na nas banu murjaci u civilu, zamalo me infarkt strefio. – Drži ga, drži ga! Zavrnuli su ruku i meni i tipu kojem sam prodavao knjigu, istrgli mi vrećicu iz ruku. Ovaj jedan murjak u nju zaviri i živčano kaže drugom: Pa, to nisu cigarete. Nekakva usrana knjiga! I s gađenjem vrati moju knjigu u vrećicu, kao oni šetači pasa što vrećicom skupljaju govno za svojim psom. – Ajde, mrš... – otjerali su nas s tržnice. Tip i ja smo se tresli. Tip se nije više uopće usudio uzet moju knjigu. – Koji je kurac normalno ne prodaješ u knjižarama ko i svi normalni – promrmljao je. – Pa kad iz knjižara ne možeš izvuć nikakvu lovu za prodane knjige – ojađenim ću glasom, kao da mu se ispričavam tom bojom glasa za stres što ga je morao istrpiti. Koje jebeno sranje.

Evo što o Književnoj Groupie kažu hrvatski selebovi.

– Kao što je Tuđman na noćnom ormariću držao Araličin Okvir za mržnju, tako ja držim Književnu Groupie i stalno joj se iznova vraćam – rekao je Ivo Josipović, koji priznaje da je nakon čitanja Književne Groupie sjeo za klavir i u dahu skladao kompoziciju za flautu, violinu i klavir Surlana.

– Prava poslastica. Za prste polizat! Naručila sam prvu knjigu na kućnu adresu. Isto ću učiniti i sada. Prst mi je već na mobitelnim dirkama, kaže vjerna čitateljica Andrea Zlatar.

“Pročitajte ovu knjigu. Učinit će vas gorom osobom nego što ste bili prije čitanja i natjerati vas da prihvatite sebe baš onakvima kakvi jeste.” (Bruno Šimleša, self-help guru)

“Vidi se da je ovu knjigu pisao sin časnog hrvatskog branitelja.” (Ivan Aralica, književnik)

“Zbog Svirca sam svoj modni izričaj oplemenila jahaćim hlačama. I dalje ću se pokoravati njegovom modnom diktatu.” (Nevena Rendeli, voditeljica i maratonka)

“Pavle Svirac? Ne spominjite mi tog pohotljivog krpelja.” (Igor Mirković, redatelj)

 

Naručite odmah svoj primjerak Književne Groupie 2: Strovaljivanje na info@arteist.hr, s naznakom „Arteist za Groupie“ po cijeni od 69 kuna. Komplet koji čine oba nastavka Književne Groupie kupite, uz besplatnu dostavu, za 130 kuna.

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...