natječaj za rezidenciju SarajevoDonosimo vam zanimljiv natječaj koji će zainteresirati sve pisce i prevoditelje.

Književna mreža TRADUKI u suradnji sa P.E.N. Centrom u Bosni i Hercegovini, nastavlja Europski rezidencijalni program za književnike/ice i književne prevoditelje/ice u 2015. godini. Ideja programa jest autorima/cama i prevoditeljima/cama pružiti mogućnost da mjesec dana intenzivno rade na svojim rukopisima, da se upoznaju sa društvenim i književnim prilikama u Bosni i Hercegovini, a da se istodobno književnost i prevoditeljski rad gostiju promoviraju kod bosanskohercegovačke publike.

Gostujući književnik/ica, tj. prevoditelj/ica koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Sarajeva.

Tijekom boravka organiziraju se čitanja u Sarajevu i u još jednom gradu u Bosni i Hercegovini. Rezidencijalni boravak uključuje pokrivanje troškova jednomjesečnog smještaja u centru grada, putnih troškova i stipendiju u visini od 800 EUR.

Pozivaju se književnici/ce i prevoditelji/ce iz Slovenije, Albanije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Rumunije i Srbije da se do 1. ožujka 2015. prijave na natječaj. Prijaviti se mogu prevoditelji/ce koji/e prevode književna djela sa bosanskog/hrvatskog/srpskog/crnogorskog na jezike navedenih država, ili obratno.

Prijava treba sadržavati:

– biografiju kandidata
– kontakt podatke
– kratak opis planiranog rada u Sarajevu
– pismo preporuke (društva pisaca/društva prevoditelja/PEN centra i sl.)

Prijave na natječaj slati isključivo putem e-maila na adresu

Odabir književnika/ce tj. prevoditelja/ce vrši komisija rezidencijalnog programa. Svi kandidati bit će obaviješteni putem maila do 15. ožujka 2015.

Udruga Kurs/MR

Komentiraj ovaj članak!

Primajte teme iz kulture
u vaš inbox

Prijavite se za primanje arteistovog newslettera i jednom tjedno ćete dobiti najzanimljivije teme iz kulture.

Europski rezidencijalni programP.E.N. Centar u BiHpisciprevoditeljiRezidencija u SarajevuTraduki

Related Posts