“Živim Sisak”: Izložba sisačkih fotografa svjedoči o teškoj, ali i bogatoj 2020. godini

Usprkos izazovnim vremenima i ograničenom kretanju uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom, u gradu život nije stao.

Od petka, 11. prosinca, u prostoru Gradske galerije Striegl i Holandska kuća Sisak može se razgledati izložba Fotokluba Sisak pod nazivom “Živim Sisak”. Postavljena je u stepenišnom dijelu Holandske kuće i proteže se kroz dva kata. “Članovi Fotokluba Sisak pratili su kulturna, društvena i sportska događanja i programe u našem gradu, a ova izložba donosi fotografski rezime godine koja je uskoro iza nas. Pozivamo vas da se svi zajedno podsjetimo na dio programa koji su obilježili proteklu godinu, jer upravo oni čine važan segment onoga što grad i život u njemu čini živim”, poručuju iz Fotokluba.

”Živim Sisak” je projekt Fotokluba Sisak kojem je cilj dokumentiranje različitih javnih programa, aktivnosti i manifestacija koje se odvijaju tijekom godine u gradu Sisku kroz medij fotografije. Na kraju svake godine Upravni odbor Fotokluba Siska organizira interni foto-natječaj kojim se biraju fotografije za grupnu izložbu članova na ovu temu.

Izložba obuhvaća izbor fotografija koje su nastale tijekom 2020. godine. To je ujedno i prva godina ovog četverogodišnjeg projekta. Po završetku projekta, Fotoklub Sisak će izdati monografiju pod istoimenim nazivom Živim Sisak, sa svim izabranim fotografijama, a koja će biti vrijedan doprinos kontinuitetu sisačke fotografske prakse, dokument društvenih, kulturnih i sportskih događanja u našem gradu s ciljem stvaranja ”općih mjesta” kao i prostornih, arhitektonskih i prirodnih prepoznatljivosti grada koje nas sve povezuju, a naš grad čine jedinstvenim.

Teme ove prve izložbe su podijeljene u nekoliko grupa: koncerti, kazališne predstave te sportska i ostala društvena događanja. Usprkos izazovnim vremenima i ograničenom kretanju uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom, u gradu život nije stao. Ova izložba donosi uvid u godinu koja je iza nas i podsjeća na uhvaćene i individualizirane momente iz društvenog i kulturnog života Siska i to iz specifičnog rakursa članova Fotokluba Sisak.

Svoje viđenje Siska u 2020. godini na izložbi predstavljaju Ankica Magačić, Ivica Bohorc, Sadika Bajutti, Boris Hodak, Damir Pahić, Maja Redžić Pahić, Kristina Matijaš, Vjekoslav Martinić i Zoran Luketić.

“Dragocjen svjedok razvoja fotografije”: Fotoklub Split odabrao pobjednike velikog natječaja

Izložba ”Živim Sisak” dio je CONNECT/REFLECT programa Gradske galerije Striegl kojim kroz interdisciplinarne i interaktivne programske prakse kao i aktivnim djelovanjem u lokalnoj zajednici, želimo intenzivnije povezati publiku različitih dobnih i interesnih skupina s programima na polju suvremene umjetnosti i kulturnih praksi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More