Žena, majka, glupača – kupite za 50 kuna

Zena majka glupacaSjajna vijest! Novo izdanje Biblioteke Arteist, knjiga “Žena, majka, glupača” Maje Hrgović, od danas se može naručiti po akcijskoj cijeni od 50 kuna, uz besplatnu dostavu u Zagrebu. Naručite na: info@arteist.hr!

U jedanaest poglavlja, dobro prokrvljenih primjerima seksističkih ispada u hrvatskoj kulturi, pop-kulturi, politici, estradi i medijima, Žena, majka, glupača oslikava panoramu hrvatskog društva od 2000. godine naovamo.

Maja Hrgović, nagrađivana književnica i novinarka – autorica Kiklopom nagrađene zbirke priča Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo i romana Živjet ćemo bolje – filtrirala je ovu veliku priču i kroz svoje iskustvo pa se dijelovi knjige čitaju kao dinamična, protočna, inteligentna proza.

Iako se o pojedinim aspektima položaja žene u suvremenom u hrvatskom društvu povremeno piše i raspravlja u medijima, ta velika i uvijek aktualna tema dosad nije sustavno obrađena u domaćoj publicistici. Ispuniti tu rupu cilj je ove knjige koja tematizira slojeve kompleksnog odnosa društva prema ženama, analizirajući patrijarhalni diskurs u tretmanu takozvanih „ženskih pitanja“, prožet širokom paletom stereotipa koji se lijepe za žene u javnom životu, u politici i pop-kulturi.

Neka od poglavlja u knjizi su: Rasna ženka, Mala u minici, Droljohodi, Odgoj djevojaka u Hrvatskoj, Mama je mami hijena – a na ovom linku možete besplatno pročitati poglavlje Wanna fuck? – antologija seksizma u politici i medijima.

Arteist/MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More