U Zagreb stižu impozantne instalacije, urbani vrt i jedinstveni samoodrživi koncert pokrenut snagom biciklista!

Posljednji tjedan u lipnju po prvi puta donosi nam jedinstveni spoj umjetnosti, novih tehnologija te glazbe! ArtEnergy projekt namijenjen je inspiriranju i osvještavanju važnosti očuvanja okoliša, iskoristivosti otpadnog materijala i odgovornosti prema Zemlji.

EUNIC Hrvatska (Mreža kulturnih instituta Europske Unije), najstarija umjetnička institucija Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Muzej ulične umjetnosti te Laboratorio Alchemico isprepleli su tradicionalne i urbane kreativne energije kako bi stvorili bogat i atraktivan vizualni program čiji je cilj kreativno i smisleno obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku Uniju u suradnji s hrvatskim i europskim institucijama kao primjer suradnje u ime kulture i ekologije.

U razdoblju od 20. do 29. lipnja biti ćemo svjedoci nastanka dvaju impozantnih instalacija – one priznatog talijanskog umjetnika DEM-a, poznatog po svojim surealnim instalacija, slikama i muralima koji će u vanjskom okolišu Hrvatskog društva likovnih umjetnika sagraditi 3,5 m visoku instalaciju isključivo od prirodnih materijala pronađenih u šumi te one poznate hrvatske umjetnice Kristine Lenard. Unutrašnjost iste činit će oaza sa posebnim uvjetima za uzgoj: ribe i biljke koje čine dio samoodrživog sustava hidroponskog uzgoja.

Centralni događaj održat će se 29. lipnja u prostoru ispred i unutar Hrvatskog doma likovnih umjetnika kao početak obilježavanja ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Udruga Parkticipacija i I’MM Media Lab tijekom dana održati će predavanja, ekološke radionice permakulture i urban gardeninga, održivosti i recikliranja u kojima će građani imati prilike aktivno sudjelovati.

Vrhunac večeri obilježit će jedinstveni održivi koncert muzičke grupe How Convinient! Po prvi put u Zagrebu mehanička snaga pedala stvoriti će energiju za pokretanje sound systema i na taj način omogućiti glazbenicima da sviraju! Publika će neposredno biti uključena u proces stvaranja energije potrebne za koncert vozeći bicikle koji su spojeni na sound system dok glazbenici sviraju.

MR

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...