U Zagreb stižu impozantne instalacije, urbani vrt i jedinstveni samoodrživi koncert pokrenut snagom biciklista!

Posljednji tjedan u lipnju po prvi puta donosi nam jedinstveni spoj umjetnosti, novih tehnologija te glazbe! ArtEnergy projekt namijenjen je inspiriranju i osvještavanju važnosti očuvanja okoliša, iskoristivosti otpadnog materijala i odgovornosti prema Zemlji.

EUNIC Hrvatska (Mreža kulturnih instituta Europske Unije), najstarija umjetnička institucija Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Muzej ulične umjetnosti te Laboratorio Alchemico isprepleli su tradicionalne i urbane kreativne energije kako bi stvorili bogat i atraktivan vizualni program čiji je cilj kreativno i smisleno obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku Uniju u suradnji s hrvatskim i europskim institucijama kao primjer suradnje u ime kulture i ekologije.

U razdoblju od 20. do 29. lipnja biti ćemo svjedoci nastanka dvaju impozantnih instalacija – one priznatog talijanskog umjetnika DEM-a, poznatog po svojim surealnim instalacija, slikama i muralima koji će u vanjskom okolišu Hrvatskog društva likovnih umjetnika sagraditi 3,5 m visoku instalaciju isključivo od prirodnih materijala pronađenih u šumi te one poznate hrvatske umjetnice Kristine Lenard. Unutrašnjost iste činit će oaza sa posebnim uvjetima za uzgoj: ribe i biljke koje čine dio samoodrživog sustava hidroponskog uzgoja.

Centralni događaj održat će se 29. lipnja u prostoru ispred i unutar Hrvatskog doma likovnih umjetnika kao početak obilježavanja ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Udruga Parkticipacija i I’MM Media Lab tijekom dana održati će predavanja, ekološke radionice permakulture i urban gardeninga, održivosti i recikliranja u kojima će građani imati prilike aktivno sudjelovati.

Vrhunac večeri obilježit će jedinstveni održivi koncert muzičke grupe How Convinient! Po prvi put u Zagrebu mehanička snaga pedala stvoriti će energiju za pokretanje sound systema i na taj način omogućiti glazbenicima da sviraju! Publika će neposredno biti uključena u proces stvaranja energije potrebne za koncert vozeći bicikle koji su spojeni na sound system dok glazbenici sviraju.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More