Zagreb nakon tragedije: Sudjeluj na virtualnoj tribini “Što kada te dobro protrese?”

Centar za promicanje toleranciju i očuvanje sjećanja na holokaust organizira online tribinu.

Nakon iznimno uspješnog ciklusa javnih tribina Zašto se mrzimo?, koje su otvarale relevantne i kontroverzne društvene teme, kreće Snaga ljubavi, novi ciklus javnih tribina temeljen na ljubavi i svim pozitivnim emocijama koje ona nosi i pokreće u društvu, u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust.

Prva virtualna tribina “Ljubav prema gradu – Što kada te dobro protrese?” održat će se u srijedu, 20. svibnja u 18 i 30 sati putem platforme Zoom, a može se pratiti uživo na Facebook stranici Centra za toleranciju. Na tribini će se govoriti o ljubavi u arhitekturi i graditeljstvu kroz aktualnu situaciju u kojoj su se našli građani Zagreba usred epidemije koronavirusom dodatno pogođeni razornim potresom u ožujku ove godine. Koja je procedura obnove stambenih zgrada i gradske jezgre? Kako se nositi s nastalim problemima i koji je stav struke oko donošenja Zakona o obnovi Zagreba nakon potresa? Kako se građani Zagreba nose s dvostrukom krizom koja nas je pogodila, jesu li tražili psihološku pomoć te mogu li im traumatične situacije koje su doživjeli ostaviti trajne posljedice? Koje su mogućnosti financiranja obnove stradalih krovišta, kuća, stambenih zgrada?

Potres bi trebao biti prekretnica: U Zagrebu se može i mora opet urbanizirano živjeti

Ovo su samo neka od važnih pitanja na koje će odgovore pokušati dati sudionici tribine – dr.sc. Dragan Damjanović, redovni profesor na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu; Tihomil Matković, dipl.ing.arh, predsjednik Društva arhitekata Zagreb; psiholog dr.sc. Igor Mikloušić; Mirjana Zubak, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba; Kristina Grbavac, direktorica regionalnog centra za gospodarstvo Zagreb – Zapad Hrvatske poštanske banke; predstavnici inicijativa građana, Srce Zgrada – Robert Prugovečki i Ilica – Nada Adela. Moderatorica je HRT-ova novinarka Jasmina Popović.

Foto: Zvonimir Ferina

“Ovaj će projekt biti usmjeren prema globalizaciji kulture i kritičkim praksama koje se odnose na kulture, a kojima su u središtu pitanja ljubavi, tolerancije i poštovanja. Cilj nam je pokrenuti javni dijalog i zalagati se za promicanje i isticanje vrijednosti i normi suživota temeljenih na pozitivnim emocijama. Pridružite nam se u dijalogu kojeg pokreće ljubav”, zaključila je Nataša Popović, direktorica Centra za toleranciju i očuvanje sjećanja na holokaust.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More