Dizajn distrikt Zagreb: Galerija 3.14 ponovo žarište likovnog programa

Galerija 3.14 u Martićevoj ulici na prošlogodišnjem je izdanju manifestacije Dizajn distrikt Zagreb bila jedan od epicentara popularnog projekta koji je kulturno uzdignuo taj dio grada, a sutra će, na otvorenju drugog DDZ-a, na visoka očekivanja publike (pobuđena i prošlogodišnjim maratonom čitanja nove domaće proze u ružičnjaku ispred galerije) odgovoriti jednom odličnom izložbom: odabranim radovima predstavljaju se Pavle Pavlović, jedan od naših najboljih slikara te kipar Mak Melcher o kojemu smo na Arteistu već pisali (ovdje).

Pavlović i Melcher dobitnici su filantropske nagrade Iva Vraneković – umjetnik umjetniku, kojom se, u sklopu Salona mladih, revitalizira toliko žuđena institucija mecenatstva u likovnosti. Nagrada nosi ime po rano preminuloj umjetnici, a dodjeljuju je privatni donatori.

Mak Melcher izložit će Kiparsko platno, skulptorsku instalaciju načinjenu od gline, koja se vremenom suši i raspada, sugerirajući trošnost ljudskoga svijeta, dok će Pavle Pavlović izložiti nadrealnu sliku Sinnerman, koja se poigrava s našim osjećajem nelagode. Izložba se otvara sutra, u utorak 13. lipnja, u 18.30 sati.

Istog dana, u ružičnjaku ispred Galerije, postavit će se Monstranca, skulptura Nevena Bilića, koja sadrži dekoracije i profilacije klasične kiparske umjetnosti i umjetnog obrta u organičkom sklopu, koji se čini da ima tendenciju bujanja, kao i rascvali ružičnjak u kojemu je postavljen.

– Dana 15.6, u 19 sati imat ćemo promociju novog broja Konture s temom urbanizma i vizualne kulture, koju će se moći i kupiti. Govorit će autori eseja i članaka u novoj Konturi: Branka Hlevnjak, Danijela Tukić, Ivan Mlinar, Antonio Grgić, Ana Bedenko i Iva Maria Jurić, najavljuju iz Galerije 3.14, izdvajajući teme poput neprimjerenih spomeničkih i urbanističkih rješenja.

Za trajanja DDZ-a, ispred Galerije će cijelo vrijeme biti postavljen štand s biranim knjigama iz antikvarijata Crni patuljak. Knjige će se prodavati po popularnim cijenama (neki naslovi bit sniženi i ispod deset kuna).

Arteist/Galerija 3.14

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More