Vitomira Lončar predstavlja posljednju Slamku spasa

Vitomira Lončar, agilna kulturna radnica koja je posljednjih dvadeset godina glasno upozoravala na neuralgije kulturne politike u Hrvatskoj, uoči svog odlaska u Kinu predstavlja posljednje izdanje Slamke spasa.

Riječ je o četvrtoj knjizi koja pod ovim naslovom okuplja analitičke i polemičke tekstove, objavljivane na vrlo čitanom i utjecajnom blogu Slamka spasa na portalu Večernjeg lista. Predstavljanje knjige bit će danas (četvrtak, 29. rujna 2016.), u kazalištu Mala scena, koje Vitomira Lončar vodi kao producentica. Knjigu će predstaviti Snježana Banović, uz koju će autorica čitati odabrane ulomke.

Predstavljanje ove knjige oproštaj je Vitomire Lončar od Slamke spasa: prije nekoliko mjeseci objavila je da blog više neće pisati. Promocija je ujedno i njezin oproštaj od Hrvatske – za nekoliko dana seli u Kinu, gdje njezin suprug, redatelj Ivica Šimić odnedavno radi kao umjetnički ravnatelj privatnog kazališta Meriton u Xi’anu.

Knjižnica Vjekoslava Majera u Zapruđu ugostit će danas u 18 sati Vitomiru Lončar na prvom ovosezonskom izdanju popularne Novozagrebačke tribine, na kojoj će se, osim o Slamci spasa, govoriti i o Kini. Moderatorica je Maja Hrgović, a razgovor će pratiti i fotografije Helene Predojević, snimljene na njezinom putovanju Kinom.

Ulaz na oba događaja je besplatan.

MR/KGZ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More