Doživi brdo filmova kroz virtualnu stvarnost!

Na Motovun Film Festivalu uz VR naočale otputuj u svemir, postani dio filmskog seta ili zaviri pod tuđe plahte!

Iako Motovun Film Festival sam za sebe kaže da je “prošle godine bilo bolje”, ima nešto čega prošle godine uopće nije bilo. Radi se o VR tehnologiji gledanja filmova koju niste mogli iskusiti na prijašnjim izdanjima Motovuna. Tijekom cijelog festivala, posjetitelji će moći besplatno zaviriti u VR kino te pogledati deset filmova pomoću specijalnih VR naočala.

Nakon što u utorak u Kinu Billy pogledate film Bruna Dumonta Zaljev luđaka zanimljivo bi bilo saznati kako se on snimao i doživjeti sam filmski set kroz 360 stupnjeva u VR intervjuu s redateljem Snimajući dani – Zaljev luđaka Bruna Dumonta. Ljubitelje crtića razveselit će duhoviti petominutni animirani film Invasion! za kojeg je zaslužan Eric Darnell scenarist poznatog dječjeg hita Madagaskar. Ništa manje impresivan u svojoj izradi je Sonar, film zapanjujuće CG animacije u kojoj s malenim dronom putujemo kroz svemir.

Još jedna galaktička avantura čeka vas u nadrealnom filmu Nerazumno veselje namijenjena upravo za room-scale VR. Na festivalu besplatno pogledajte psihodelični animirani spot poznate grupe Future Islands prikazan na Tribeca Film Festivalu, Old Friend, ili na pet minuta iskusite neugodnosti rata uz hit Sundance Film Festivala Div.

Za one najhrabrije ovdje je popularna horor serija Sestre uz koju će vam se tresti gaće od straha dok fizički ulazite u opsjednutu kuću u virtualnoj stvarnost. I naravno, kako da se ne dotaknemo žanra čije su mogućnosti eksplodirale pojavom VR-a. Da, riječ je o filmovima za odrasle, a golotinja i plahte filma Dođi! će vam definitivno zagolicati maštu, možda vas čak natjerati da se nagradite vlastitim setom VR naočala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More