[VIDEO] Umjetnici udruženi u performansu ispred šibenske bolnice

U znak zahvale medicinskom osoblju što nas liječi, a planetu Zemlji što nas općenito trpi, nekoliko šibenskih umjetnika udružilo se u performansu "EARTH vs. COVID-19".

U strogim pandemijskim propisima držanja razmaka i drugih detalja, nekoliko šibenskih umjetnika pronašlo je dovoljan manevar za performans koji je u četiri minute spojio tri aktualne teme – Dan planeta Zemlje, borbu s koronavirusom i zahvalu medicinskom osoblju, a održan je u krugu Opće bolnice Šibenik, gdje je postavljena velika svjetlosna instalacija nazvana “World Stay Home”.

“Na postojećoj svjetlosnoj instalaciji, dakle oko Zemlje koju okružuju četiri lampe, postavio sam 19 svjetlećih kugla koje prezentiraju napad koronavirusa na naše planetu”, rekao je autor ideje Zoran Lučić, inače organizator festivala “Light is Life”. U proslavi Dana Zemlje, ali i ohrabrenju naroda u izolacijskim danima pridružili su mu se plesačica Maja Laurić te glazbenik Neno Nimac, koji je izveo glazbu posebno skladanu za ovu priliku. Kratka predstava u tri je čina, kroz Majine pokrete i svjetlosne efekte, ispričala napad virusa na Zemlju, borbu čovječanstva, a na kraju i – pobjedu.

Sam događaj, naravno, nije bio otvoren za javnost – prisustvovali su mu tek fotograf Valerio Baranović i jedan snimatelj, ali to ne znači da je riječ o nekakvom intimnom eventu. Želja im je, kažu, da performans vidi cijeli svijet.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More