[VIDEO] Kralj iluzija opet udara: Možete li pronaći ženu na slici?

Za ovo remek-djelo model je morao dobiti išijas, a umjetnik utrošiti nekoliko mjeseci strpljivog rada. Srećom, isplatilo se - "The Butterfly" nastavlja nevjerojatnu seriju iluzija poznatog talijanskog slikara.

Talentirani talijanski umjetnik Johannes Stötter još je jednom opravdao svoj nadimak – zbog nevjerojatnih optičkih iluzija odavno ga zovu “Gospodarom neviđenog”, a svojim novim projektom opet je podigao letvicu i zadivio ljubitelje umjetnosti diljem svijeta. Novi rad zove se “The Butterfly”, a tek ćete pomnijim promatranjem shvatiti da se ne radi (samo) o slici, već o ženi koja u nimalo laganoj pozi leži obojana u body painting.

Sve je, priča Stötter, krenulo od skice s olovkom, a uslijedila su testiranja s pravom osobom, u ovom slučaju, strpljivom Laurom, koja je čitavi proces trebala izdržati čak šest puta i doslovno dane provesti u položaju koji, osim strplenja, iziskuje i određenu fizičku spremu.

“Sama ideja došla ne nenadano i brzo, ali cijeli proces je uključivao puno vremena i posla. Puno je tu izazova, od pronalaženja pozicije do postavljanja modela. Ovo je, po meni, moj najbolji rad dosad. Mislim da je slika predivna, čak i ako ne znate da je riječ o body paintingu”, objasnio je umjetnik koji se svojim radom u svjetske medije po prvi put probio 2013. godine, kad je s pet modela i svojim vještinama kreirao tropsku žabu.

“Počeo sam crtati još kao dijete i vrlo sam rano u životu znao da želim postati umjetnik. U tinejdžerskoj dobi sam počeo slikati na platnu, a ideja o bojanju ljudskog tijela došla mi je posve slučajno, bez neke vanjske inspiracije. Dotad, iskreno, nisam ni znao da ta forma umjetnosti uopće postoji. Nakon što sam probao jednom, odlučio sam istražiti tu priču puno dublje”, izjavio je svojedobno umjetnik čije ostale radove možete pogledati ovdje.

leptir

Dorijan Klarić

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More