[VIDEO] Dvanaestogodišnji dječak emotivnom pjesmom svijetu očitao lekciju o rasizmu

U američkoj "glazbenoj stanci" započetoj zbog pandemije, a onda nastavljenoj u jeku pokreta #BlackLivesMatter, dogodila se iskrena i emotivna pjesma koja utjelovljuje borbu potlačenih.

Zahvaljujući pjesmi “I Just Wanna Live”, dvanaestogodišnji dječak Keedron Bryant postao je jedno od najprepoznatljivijih lica antirasističkog pokreta koji trenutno hara SAD-om. Izvedbom pjesme koju je napisala njegova majka prvo je na društvenim mrežama oduševio milijune ljudi, uključujući Baracka Obamu, Janet Jackson, LeBrona Jamesa, a onda i velikog američkog diskografa koji je ovih dana izdao pjesmu i odrekao se prava u korist borbe protiv rasizma. Svi su oni u iskrenoj izvedbi talentiranog dječaka prepoznali jednostavnu, ali važnu poruku.

“Svakog dana love me kao plijen… Moji ljudi ne žele nevolje, dosta im je borbe”, zavapio je u srčanoj izvedbi objavljenoj na društvenim mrežama Keedron Bryant, mladi gospel pjevač čiju je obitelj, kao i ostatak svijeta, potresla smrt Georgea Floyda koja je uzrokovala novi val protesta diljem svijeta. Pjesmu je napisala njegova majka Johnnetta Bryant, a nitko u trenutku objave nije mogao slutiti da će je pogledati milijuni ljudi, a kamoli da će se pjevati i citirati na protestima protiv policijske brutalnosti prvenstveno nad afroameričkim stanovništvom.

Izdavački gigant Warner Records otkupio je ovih dana prava na pjesmu, izdao je u “ispoliranoj verziji”, a sva sredstva od streaminga i prodaje namijenio NAACP-u, jednoj od najstarijih i najutjecajnijih organizacija za ljudska prava u SAD-u. Za svaki streaming pjesme Amazon Music će istoj organizaciji donirati po jedan dolar.

U jednom od brojnih intervjua koji su, posve očekivano, uslijedili nakon što je pjesma postala viralna, autorica pjesme otkrila je da se nakon okrutnog ubojstva koje je šokiralo svijet pomolila Bogu i zamolila za znak. “Trebala mi je Njegova mudrost. Molila sam se i On mi je poslao riječi, kristalno čiste. Pokazala sam ih Keedronu i rekla mu da razmisli o njima, meditira te da ćemo, kad odradi svoj proces, možda nešto snimiti. I on je učinio upravo to”, ispričala je Johnnetta Bryant.

Keedron je rođen na Siciliji u svećeničkoj obitelji, a pjevački talent počeo je pokazivati još kao petogodišnjak. Ugovor s Warner Recordsom znači da će nastavljati snimati pjesme, nada se dječak, iz nekih sretnijih umjetničkih poriva. “Pjevati ove stihove bilo je zaista tužno”, rekao je Keedron za AP.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More