Umjetnost ‘za siću’: Promotivno upoznavanje suvremene hrvatske umjetničke scene

Dan otvorenih vrata atelijera Jabukovac, deveti po redu Cash & Carry koji se već tradicionalno održava od 2003. godine, jedinstvena je izložba koju organiziraju studenti Nastavničkog odsjeka ALU uz podršku profesora.

Tijekom cijelog dana bit će izložen velik broj radova studenata nastavničkog odsjeka preddiplomskog i diplomskog studija (slikarstvo, kiparstvo, grafika), a posjetitelji će ih moći kupiti po promotivnim cijenama. Otvaranje Akademije za javnost omogućava uvid u suvremenu hrvatsku umjetničku scenu kroz upoznavanje s mladim umjetnicima na najneposredniji način – u njihovom radnom okruženju.

Ovaj je događaj zamišljen kao promotivno edukacijski projekt s težištem na komunikaciji studenata i publike, prezentaciji i vrednovanju umjetničkih djela, praktičnom upoznavanju s organiziranjem likovnih manifestacija, razvijanju sponzorske i medijske suradnje kroz umjetnost i svijest o potrebi za humanitarnim djelovanjem.

U sklopu projekta redovito se organizira i humanitarna izložba na kojoj se doniraju radovi i sredstva namijenjena djeci s poteškoćama u razvoju i potrebama, odnosno Centru za autizam u Zagrebu, a do sada je zabilježen veliki interes stručne javnosti, umjetnika, sveučilišnih profesora, kritičara, galerista, novinara, kao i publike mlađe i srednje generacije čemu uvelike pridonosi i cjelodnevni popratni program uz koncerte mladih, nezavisnih autora i grupa.

Vizualne umjetnosti i vizualne komunikacije sastavni su dijelovi današnjice, a Akademija likovnih umjetnosti je pravo mjesto gdje se mogu prepoznati novi potencijali – educirani, komunikativni, inovativni i kreativni mladi ljudi.

 

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More