Izolacijska “umjetnost”: Rekreiranje poznatih djela novi je Insta-trend

U moru (uglavnom besmislenih) online izazova, evo konačno nečeg za ljubitelje umjetnosti. Možda nećete stvoriti remek-djelo, ali pokušaj rekreiranja poznatih slika nesumnjvo jamči dobru zabavu.

Instagram profil Tussen Kunst & Quarantaine pokrenuo je u ovim izolacijskim danima pravu lavinu kreativnosti inspiriranu najvećim umjetničkim djelima u povijesti, a zabavni izazov brzo su prihvatili i drugi, među kojima i slavni muzej Getty. Svi oni, naime, pratitelje pozivaju da u kućnoj radinosti kopiraju slavna djela te ih objave na društvenim mrežama. Rezultati su, očekivano – urnebesni.

Ljubav prema umjetnosti mnogi su tako pokazali kroz vlastite verzije legendarnih djela, među kojima su “Dama s lepezom” Gustava Klimta, brojne slike Pabla Picassa, a neki su se usudili “dirnuti” čak i u Boticcelijevo “Rođenje Venere”.

Iz muzeja Getty kažu da su dobili nekoliko tisuća fotografija – stiže im više od 200 na dan, a osim za obiteljsku zabavu, ovaj izazov nekima doista služi i za učenje. “Neki su učitelji ovu priču uspješno uključili u svoje satove likovnog. Ovo je odličan način za poticanje kreativnosti i proučavanje umjetnosti”, poručuju iz muzeja u Los Angelesu.

Osim u našoj galeriji, najbolje radove možete vidjeti i na Instagramu muzeja Getty te stranici Tussen Kunst & Quarantaine!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More