Udobno ili suludo: Što se dogodi kada dizajneri požele mir na radnom mjestu?

Rad u svijetu dizajna može biti vrlo konkurentan i ‘pokositi’ vam živce. S pritiskom kojeg stvaraju dugi radni dani i relativno niske plaće, ali i potreba za neprestanim inovacijama i natjecanjima, radni dan jednog prosječnog dizajnera zaista može biti težak teret za podnijeti.

No, neki dizajneri koji su očigledno previše radili i stresirali se nastojali su svoje radno mjesto učiniti ugodnijim uz pomoć nosivih jastuka, kukuljica (za spavanje) i stolova koji se pretvaraju u krevete.

Nažalost, iako su nastali iz dobrih namjera, malo je reći da ovi izumi izgledaju apsurdno. Iako obećavaju udobnost, predah i spokoj, ne samo da nisu atraktivni već su ova dizajnerska rješenja nerealistična za stvarna radna mjesta (osim ako ne radite u Googleu), a ljudi koji ih reklamiraju izgledaju smiješno. U nastavku pogledajte što se događa kada se sretnu neumorni rad i spokoj.

OSTRICH
Kada se nakon osmosatnog photoshopiranja osjećate premoreno i izmoždeno, OSTRICH jastuk dizajnerskog studija Kawamura-ganjavian pružit će vam privatno sklonište uz pomoć kojeg možete zaspati na vašem radnom stolu oslanjajući se na čelo, u potpunosti blokirati vanjski svijet i malo se odmoriti. S glavom zaklonjenom u udobnom jastuku, izgledat ćete kao Ewok iz Ratova zvijezda koji proživljava egzistencijalnu krizu. Ali, iako s glavom u ovom jastuku ne možete vidjeti nikog, pa ni vašeg nadređenog, to ne znači da on ne može vidjeti vas!

Hush
Napravljena od biorazgradivih materijala u studiju Freye Sewell, Hush je krevet/ljudska čahura/poveća knedla/moguća imitacija određenog dijela tijela zbog koje smo se zapitali bi li netko zaista kupio ovo za svoje radno mjesto. Kao što se glista pretvara u leptira, tako u ovoj kukuljici možete odmoriti svoje od rada krvave oči i iz nje iziđi kao potpuno nova, svježa i odmorna osoba.

1.6 SM of Life
Ako vas roditelji nisu blagoslovili kupnjom vlastitog stana, tada znate da za najam kvalitetnog životnog prostora morate izdvojiti suho zlato. Stoga, svako pokućstvo koje je kompaktno i istovremeno estetski ugodno je i više nego dobrodošlo. S tim na umu, dizajnerica Athanasia Leivaditou iz Studio NL-a dizajnirala je 1.6 SM Of Life radni stol koji se nakon odrađenog posla po potrebi pretvara u kompaktni krevet. Ovaj dizajn inspiriran je njezinim “iskustvima života i studiranja u New Yorku”.

Verbandkammer
Sudeći po mnogim anketama, grafički dizajn druga je najbolja karijera za introverte. Možda je belgijski dizajnerski tim Nilsson Pfugfelder upravo to imao na umu prilikom dizajniranja Verbandkammera, sve-u-jedan radnog prostora s policama i krevetom. Ova geometrijski privlačna ‘kućica’ može se sklapati i preklapati na različite načine, ovisno o tome poželite li raditi ili spavati, a ujedno je i savršen način da ostalima suptilno poručite kako želite da vas ostave na miru.

KH

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More