Tportal raspisao nagradu za najbolji roman

roman@TportalSedmu godinu zaredom, tportal.hr raspisao je natječaj za najbolji hrvatski roman te poziva autore i izdavače da prijave romane izdane u prošloj godini.

Stručni žiri književne nagrade roman@tportal.hr odabrat će najbolji hrvatski roman izdan u prošloj kalendarskoj godini kod izdavača registriranih u Hrvatskoj. O dobitniku 50 tisuća kuna odlučuje žiri književnih profesionalaca koji čine Katarina Luketić, Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić (predsjednica žirija). O pobjedniku će odlučivati u tri kruga, a dobitnik ovogodišnje nagrade bit će poznat krajem listopada.

Tportalova književna nagrada dodijeljena je dosad šest puta. Lani je najboljim proglašen debitanski roman Budi Hamlet, pane Hamlete Tahira Mujičića (AGM 2012.), a prvijenci su i nagrađeni roman Adio kauboju Olje Savičević Ivančević (Algoritam 2010.), Tri Drage Glamuzine (Profil, 2008.) i Anastazija Dalibora Šimprage (Durieux, 2007.). Među nagrađenima su još Ivica Đikić s romanom Sanjao sam slonove (Naklada Ljevak 2011.) i Sibila Petlevski za roman Vrijeme laži (Fraktura, 2009), prvi dio trilogije Tabu, iz koje je drugi roman Bilo nam je tako lijepo bio u finalu natječaja prije dvije godine, a treći roman ove godine ulazi u konkurenciju za nagradu.

Tportal je pokrenuo književnu nagradu za hrvatski roman godine 2008., s ciljem vrednovanja autorskog rada, a prema postavljenim stručnim kriterijima. Ujedno, to je i prvi književni natječaj u Hrvatskoj na kojem se bira najbolji domaći roman.

Pozivamo izdavače i pisce da na ovogodišnji natječaj prijave romane izdane u kalendarskoj 2013. godini. Prijave su otvorene do 19. kolovoza 2014. Pravila natječaja dostupna su u Pravilniku, a prijava se vrši putem prijavnice na ovom linku: https://tportalhr.typeform.com/to/jofnFy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More