Tjedan dizajna: Hrvatska konačno dokaskala do prakse razvijenih zemalja

Tjedan dizajna
Iako je u posljednjih petnaestak godina tjedan dizajna postao standardna forma kojom se javnosti predstavlja i slavi dizajn, Hrvatska je do sada bila jedna od rijetkih zemalja koje još uvijek nemaju takvo događanje.

No, to će biti ispravljeno već u travnju kada se u Laubi održava prvi Tjedan dizajna koji će od 23. do 27. travnja staviti naglasak na gospodarsku ulogu dizajna i nužnosti njegova uključivanja u proces stvaranja novih gospodarskih vrijednosti i proizvoda.

Okosnicu programa čine dobro poznata dizajnerska događanja: 6. Auto(r) – međunarodna konferencija o dizajnu automobila, 4. Sudnji dan – nezavisni festival kreativnih komunikacija i 5. Produkteka – platforma produkt dizajna. Očekujte i niz drugih predavanja, predstavljanja, izložbi, radionica i drugih događanja.

Prvi Tjedan dizajna Zagreb u Laubi, kući za ljude i umjetnost, okuplja gotovo sve inicijative vezane za dizajn u Hrvatskoj. Svaki dan biti će ispunjen simultanim događanjima s početkom u 10 sati ujutro i završetkom u ranim jutarnjim satima iza ponoći. Prostor Laube bit će ispunjen predavanjima, panel diskusijama, radionicama, izložbama, prezentacijama, prodajnim sajmom i partijem svaku večer.

Program Tjedna dizajna bit će prilagođen svima: od dizajnera i poslovnjaka, preko studenata do svih onih koji žele uživati u zabavnim i edukativnim programima. Ovo je izvrsna prigoda koja će na jednom mjestu okupiti vodeće dizajnere i poslovne ljude iz regije i ostatka Europe, a koji će sa posjetiteljima podijeliti svoj pogled na dizajn i vrijednost koju ulaganje u dizajn nosi proizvodima i cjelokupnom poslovnom uspjehu.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More