“Tiger King” postaje TV serija, objavljeno tko će glumiti osebujnog Exotica

Osebujni Joe Exotic nadao se da će ga u seriji glumiti Brad Pitt. Nije dobio što je htio, ali nije baš ni loše prošao.

Nakon nevjerojatnog i neočekivanog uspjeha dokumentarca “Tiger King”, priča o ljubiteljima, uzgajivačima i zlostavljačima divljih mačaka uskoro dobiva svoju dramatiziranu verziju, odnosno, seriju koju će producirati Imagine Television i CBS. Serija će, doznaje Variety, imati osam nastavaka, a priča će biti bazirana na članku “Joe Exotic: Mračno putovanje u svijet poludjelog čovjeka”, kojeg je u časopisu Texas Monthly u lipnju 2019. godine objavio Leif Reigstad. Prava na priču otkupili su producent “Američkog Vandala” Dan Lagana te Paul Young, zaslužan za uspjeh serije “Black-ish” i drugih projekata.

Tako je napokon završena i višemjesečna “javna rasprava” o tome tko bi uvjerljivo mogao utjeloviti sad već kultnog uzgajivača mačaka. Glumci Edward Norton i Dax Shepard sami su se javili producentima i izrazili interes za ulogom Joea Exotica, koji je, pak, javno zaželio da ga u ekraniziranoj priči glumi (ni manje ni više nego) Brad Pitt. Ništa od toga, barem za ovaj projekt – u glavnoj ulozi pojaviti Nicolas Cage. U bogatoj karijeri obilježenoj, među ostalim, i Oscarom za najbolju mušku glavnu ulogu, Cageu će to biti prva velika televizijska uloga, a na seriji će raditi i kao izvršni producent.

Ipak, CBS-ov novi projekt nije i jedina adaptacija priče koja je osvojila svijet. Komičarka Kate McKinnon, naime, za Universal Content producira seriju baziranu na podcastu “Joe Exotic”, a u njoj će glumiti osebujnu Carole Baskin, zakletu neprijateljicu klike koja se bavi uzgojem divljih zvijeri, a koja je u proteklih nekoliko mjeseci također stasala u pravu medijsku zvijezdu.

Dokumentarna serija “Tiger King: Ubojstvo, zločin i ludnica” na Netflixu je premijerno prikazana 20. ožujka, a samo u prvih deset dana pogledalo ju je više od 34 milijuna gledatelja. Nenadana popularnost iznenadila je sve sudionike projekta, pa su u jeku pandemije “skucali” i dodatnu epizodu, u kojoj je komičar Joel McHale popričao s glavnim protagonistima i provjerio kako se snalaze u novostečenoj slavi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More