Nikad glamuroznija Meryl Streep: Pogledajte trailer zvjezdanog mjuzikla “The Prom”

Film u kojem su snage udružili Nicole Kidman, Meryl Streep i James Corden jedan je od najiščekivanijih na popisu od čak 66 novih uradaka koje će Netflix plasirati u prosincu.

Redatelj, scenarist i producent Ryan Murphy već dva desetljeća kreira popularne televizijske uratke. Mi koji smo odrastali u devedesetima dobro se sjećamo teen dramedije “Popular“ (“Cure u trendu“) koja se emitirala samo dvije sezone (1999.-2001.), a široj publici postao je poznat zahvaljujući seriji “Nip/Tuck“ (“Reži me“) koja je trajala čak šest sezona (2003.-2010.). Uslijedili su megapopularna mjuzikl serija “Glee” (2009.-2015.), antologijska horor serija “American Horror Story” (2016.) koja traje i dalje te mnoge druge (“Pose“, “Scream Queens”…).

Samo ove godine, Murphy je izbacio nekolicinu novih projekata: kreirao je serije “Hollywood“ i “Ratched“ te producirao dokumentarac “A Secret Love“ i dramu “The Boys in the Band“, temeljenu na istoimenoj Broadway predstavi. Sve je to dio višemilijunskog ugovora kojeg je 2018. potpisao s Netflixom – Time piše da je za suradnju koja uključuje produkciju serija, filmova i dokumentaraca dobio čak 300 milijuna dolara i tako postao supotpisnik najunosnijeg ugovora u televizijskoj povijesti. Kao što Netflixov trailer najavljuje, njegov najnoviji film, koji je režirao i producirao, stiže na tu streaming platformu 11. prosinca.

“The Prom“ je filmska adaptacija istoimenog nagrađivanog Broadway mjuzikla iz 2018. godine. Chad Beguelin i Bob Martin, koji su napisali scenarij predstave, preuzeli su pisanje adaptacije, a glazba je djelo skladatelja Matthewa Sklara. U glavnim ulogama gledat ćemo kraljicu svemira Meryl Streep, zatim Jamesa Cordena, Nicole Kidman, Kerry Washington, Arianu DeBose te Jo Ellen Pellman.

Priča prati Emmu (Jo Ellen Pellman), tinejdžericu iz malog gradića u Indiani kojoj nije dozvoljeno doći na maturalnu večeru sa svojom djevojkom Alyssom (Ariana DeBose). Paralelno s tim, kazališni njujorški glumci Dee Dee Allen (Meryl Streep) i Barry Glickman (James Corden) nalaze se usred vlastite krize jer je njihov najnoviji mjuzikl podbacio, ugrozivši time njihove karijere. Kako bi ponovno došli u milost javnosti, Dee Dee i Barry odluče iskoristiti Emminu situaciju i pomoći joj da ode na maturalnu, stoga se zapute prema njenom gradu zajedno s ciničnim glumcima Angie (Nicole Kidman) i Trentom (Andrew Rannells).

Melodramatičnost i manjak muda: Kritičari sasjekli “Hillbilly Elegy” Rona Howarda

Originalni mjuzikl je 2019. godine bio nominiran za nagradu Tony u šest kategorija, uključujući onu za najbolji mjuzikl, no niti jednu nije osvojio. Uz Murphyja, filmsku adaptaciju producirali su još i Alexis Martin Woodall, Adam Anders, Dori Berinstein te Bill Damaschke.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More