“Iznad svih mojih očekivanja”: Talentirana Je Veux pomela dodjelu Rock&Off nagrada

Hrvatsko društvo skladatelja i Unison treću godinu zaredom nagrađuju najbolje domaće urbane izvođače.

Treće izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off održano je u zagrebačkoj Tvornici kulture, a najviše nagrada, njih četiri, osvojila je Željka Veverec, glazbenica koja se pod imenom Je Veux prošle godine predstavila publici. Njezin album “I Glow”, koji produkcijski potpisuju Janko Novoselić i Toni Starešinić, osvojio je nagradu u kategoriji albuma godine, “Lovable” je po odluci žirija pjesma godine, a odnijela je pobjedu i u kategorijama Veliki prasak godine te Pop&Off izvođača godine.

“Osjećaj je fantastičan, ja sam još u transu. Bila sam jako uzbuđena što sam izašla vani, što sam nominirana, pa sam još i nastupala, što zaista nisam dugo. Iskreno sam se iznenadila, iako mi je iznenađenje bilo već i pet nominacija za Rock&Off. Sve mi izgleda stvarno holivudski i iznad svih mojih očekivanja”, rekla je Željka Veverec nakon dodjele nagrada.

Željka postaje Je Veux: Najosobnije lice svestrane zagrebačke glazbenice

Alejuandro Buendija dobio je titulu Rap&Off izvođača godine. “Divna večer, super je bilo. Dogodilo se nešto što se već dugo nije dogodilo i što svi željno iščekujemo, a to su koncerti. Sve je održano u okvirima u kojima je uopće moguće održati svirku”, rekao je nakon dodjele.

Elektro&Off izvođač godine je grupa Pocket Palma. “Imamo osjećaj kao da svi dobitnici svih nagrada ikad govore iste stvari i rado bismo rekli nešto originalno, ali stvarno je činjenica da smo ekstremno iznenađeni. Još jednom bismo se htjeli zahvaliti svima na ovoj nagradi, i nadamo se da se vrlo uskoro vidimo na koncertima”, rekli su ekstremno iznenađeni glazbenici.

Grupa Chui ponovno je odnijela pobjedu u Jazz&Off kategoriji, dok je Iskonova nagrada publike pripala Goranu Baretu i njegovim Majkama. “Prošla godina je stvarno bila teška za sve, a nismo očekivali nominaciju, niti nagradu kasnije. Kolege koje su bile nominirane su u ovakvim uvjetima imale dobre godine. Hvala puno svima koji su glasali za nas i Chui vas neće iznevjeriti. Sljedeće godine slavimo 10. rođendan benda tako da spremamo nešto posebno”, rekao je Toni Starešinić nakon što je njegov bend Chui dobio nagradu.

Rock&Off nagrada za životno djelo ove godine ide Darku Glavanu i Draženu Vrdoljaku, a u njihovo ime nagradu su preuzeli Nina Vrdoljak, kćer Dražena Vrdoljaka te sin Darka Glavana, Danijel Glavan s unukom. Darko Glavan i Dražen Vrdoljak bili su posebni predstavnici svoje vrste, glazbeni kritičari koji su ostali djetinje znatiželjni i predani svom poslanju. Na ove su prostore, kao radnici nekog kulturnog dalekovoda, doveli prvo rock, pa punk, pa novi val, pa sve ono što je taj val sa sobom povukao kasnije.

J.R. August osvojio je dvije nagrade – za Rock&Off izvođača godine (koju je, valjda u nekoj internoj šali, proslijedio glazbeniku Marku Mrakovčiću) te onu za Koncertnog izvođača godine. Ovu potonju dobili su svi nominirani u toj kategoriji – ABOP, Damir Urban, Jonathan, J.R. August i Porto Morto uspjeli su održati koncerte u ekstremno teškim uvjetima te su unatoč pandemiji koronavirusa održali živom svoju glazbu i razveselili publiku. “Svirati se mora”, poruka je stručne komisije Rock&Off-a, a ovim potezom žele zahvaliti svim glazbenicima koji se unatoč svemu i dalje trude, sviraju i stvaraju.

…a evo i dodjele nagrada u komadu!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More