Sve ostaje u obitelji: Ethan i Maya Hawke zajedno u komediji “Revolver”

Dvadesetdvogodišnja Maya proslavila se ulogom Robin u hit seriji "Stranger Things", a Kate Trefry, jedna od scenaristica koja je radila na istoj toj seriji, napisat će scenarij za "Revolver".

On je američki glumac koji je bio nominiran za Oscara čak četiri puta – dva puta u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija za svoj autorski doprinos filmovima “Prije sumraka” (2004.) i “Prije ponoći” (2013.) iz kultne Before trilogije redatelja Richarda Linklatera, te dva puta u kategoriji najboljeg sporednog glumca za uloge u filmovima “Dan obuke” (2001.) i “Odrastanje” (2014.). Osim po spomenutoj Before trilogiji, najpoznatiji je po značajnim ulogama koje je ostvario u uratcima poput “Društva mrtvih pjesnika” (1989.), “First Reformed” (2017.) redatelja i scenarista Paula Schradera te znanstveno-fantastične drame “Gattaca” (1997.). Na setu potonjeg filma upoznao je svoju buduću suprugu Umu Thurman, od koje se razveo 2005. godine.

“Sve je nestalo preko noći”: Hugh Grant otkrio koji mu je film zamalo uništio karijeru

Ethan i Maya Hawke
Ethan i Maya u seriji The Good Lord Bird

On je Ethan Hawke, a sa svojom kćeri iz spomenutog braka glumit će u romantičnoj komediji “Revolver” koju će režirati Andrew Stanton (U potrazi za Nemom, WALL-E, U potrazi za Dorom) – Ethan će, dakako, glumiti oca, a Maya Hawke tumačit će njegovu kćer. Dvadesetdvogodišnja Maya proslavila se ulogom Robin u hit seriji “Stranger Things”, a Kate Trefry, jedna od scenaristica koja je radila na istoj toj seriji, napisat će scenarij za “Revolver”.

No, o čemu je riječ? O tinejdžerici s Aljaske u 1960-ima, koja sazna kako Beatlesi odsjedaju u lokalnom hotelu te odlučuje otići tamo kako bi izgubila nevinost s Georgeom Harrisonom.

Osim u “Revolveru”, Hawkeove se može gledati kao oca i kćer u Showtimeovoj miniseriji “The Good Lord Bird”, televizijskoj adaptaciji istoimenog romana Jamesa McBridea iz 2013. godine, u kojoj Ethan Hawke tumači glavnu ulogu i obnaša funkciju izvršnog producenta.

Mayu Hawke ćemo, osim u navedenom, moći gledati još i u filmu “Mainstream” redateljice Gije Coppole (unuke čuvenog redatelja Francisa Forda Coppole) koji je nedavno imao premijeru na filmskom festivalu u Veneciji, a uz to će reprizirati svoju ulogu Robin u četvrtoj sezoni serije “Stranger Things” koja je u listopadu nastavila sa snimanjem.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More