Sutra (ni)je novi dan! – majstorska predstava Ivice Boban na Exitovim Ljetnim noćima

Još jednom vas u suradnji s Ljetnim noćima teatra Exit vodimo na jedan od klasika crvenog-crnog kazališta. Na našem Facebooku možete dobiti dvije ulaznice za predstavu koja će se u Muzeju za umjetnost i obrt igrati u petak, 27. srpnja u 21h.

Sutra (ni)je novi dan! je predstava o nizu naših problema, konflikata i dilema, otkačena i vesela, tužna i potresna, smiješna i gorka, za mlade i stare!

Na tragu svoje autorske uspješnice Kako misliš mene nema?! (odigrane preko 250 puta) Ivica Boban i Teatar EXIT vam predstavljaju tri nova mlada i talentirana glumca – Iskru Jirsak, Zorana Pribičevića i Mirelu Videk u predstavi Sutra (ni)jenovi dan! Oni se na temelju mnogostrukosti svojih osobnih, profesionalnih i društvenih identiteta u predstavi transformiraju u niz različitih likova i karaktera iz našega grada. Vidjet ćete ih – do grla u problemima, u suludim situacijama i interakcijama, sa svakovrsnim unutrašnjim i vanjskim konfliktima… i deliktima! Predstava je prilika da ih upoznate, da čujete njihove sulude, smiješno-gorke i potresne priče… jer i vas se tiču.

U dva sata virtuozne turboigre – oni će vam pričati o svojim željama i promašajima, o susretima, mimoilaženju i razilaženju, o samoći i čežnjama, o jalovim savjetima, konceptima i receptima… Predstava je živa vivisekcija problematične stvarnosti koju živimo i načina kako bježimo od nje…

Dođite i saznajte tko su ti ljudi što žive pored vas, što im se događa, muči i rastura. Kako su nadrapali i zašto su se raspali. Gdje su se zaje**** i zašto su naje****. Koji film furaju i u što ih guraju, o čemu maštaju i kako ispaštaju u današnjem vremenu sve veće bijede, u dehumaniziranom svijetu interesa i profita, u kojem su outfit, poze, lažna obećanja i promocije važnije od ljudi, njihovih života i smisla.

Ispreplitanjem stvarnog i fikcionalnog, autobiografskog i izmišljenog predstava propitkuje područja i traume rodnih, spolnih, seksualnih i tjelesnih identiteta – različite vrste poniženja, zanemarivanja, zlostavljanja, pedagoške i ljudske diskriminacije… i njihova maskiranja.

Stalnim promjenama perspektive od jednog lika do drugog, predstava s dirljivom empatijom ispovijeda djeliće njihovih života, ali i svakoga od nas. To je predstava o običnim ljudima, o njihovim osamljenostima, dvojbama i strahovima, o teškoći ostvarivanja odnosa s drugim… o ljudima kojima se dogodio život onako kako nisu željeli, o teškoćama da se krene u novi dan s nadom i vjerom, o pokušajima da se pobjegne i izbavi od traumatične prošlosti, da se spasi od još nepodnošljivije sadašnjosti i od potpuno neizvjesne budućnosti.

Najveći entuzijazam predstavi poklanja glumac Zoran Pribičević, igrajući likove u rasponu od neposrednog dječaka do siromašnog sveučilišnog profesora u mirovini. Pribičević se baca u svoje protagoniste bez zadrške, intenzivno vjerujući u proces igre i tragajući za onim »neodoljivo ljudskim« u svakome, samim time i čitavoj predstavi poklanjajući neku vrstu terapijske šanse ili povjerenja da u svakoj hrpi fekalija sigurno blista i pokoji komadić nenaplativog blaga.

Slično je i s Iskrom Jirsak, fenomenalno sugestivnom i u likovima borbene janjevačke autsajderice i u liku bakice koja nas odmah na početku predstave potpuno emocionalno razoruža.
Nataša Govedić, Novi list

Još jedna majstorska klasa Ivice Boban

Glumačke bravure za suze i smijeh, zbilja dovedena izravno na kazališne daske i kazalište koje se s tom zbiljom može mjeriti, sitcom uživo i pokazna vježba, završni ispit glumačke škole ili majstorska klasa održana na pozornici…

…publika Teatra EXIT je dobila novi razlog za dolazak u crveno-crno kazalište…
Igor Ružić, T- portal

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More