‘Starman’ – družite se s autorom biografije o životu Davida Bowieja

David Bowie StarmanSvi ljubitelji dobre knjige i Davida Bowieja imaju se prilike u ponedjeljak, u 12. studenog u 17:30 u knjižari Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića, podružiti s autorom biografije Davida Bowieja Starman! Autora je razveselilo što će njegova hvaljena knjiga među ostalim doživjeti i hrvatsko izdanje te je odlučio posjetiti Hrvatsku i kupcima potpisivati njihove primjerke knjige!
Paul Trynka objavio je nekoliko knjiga, uključujući i biografiju o Iggyju Popu, bio je urednik u magazinu MOJO i tada je naklada ovog slavnog magaina narasla s 46 tisuća na 108 tisuća primjeraka! Pisao je i za mnoge druge magazine poput Elle, Blueprint i The Wire

U Starmanu je nagrađeni pisac Paul Trynka oslikao detaljni portret sjajnog Davida Bowieja, od glazbenikovih ranih godina u poslijeratnom, bombama uništenom Brixtonu do dekadentnoga glamura Ziggyja Stardusta i kontraverznog ali vitalnog razdoblja u Berlinu. Starman nudi živopisan i uvjerljiv opis jednog izvanrednog života punog drame, razočaranja, pobjeda, tragedija i humora.

Napisan nakon stotina razgovora s Bowiejevim prijateljima, suparnicima, bivšim ljubavima i glazbenim kolegama, i uz prilog mnogih rijetko viđenih fotografija, Starman je iznimno pouzdana biografija koja otkriva mnoge detalje – ulazi u srž filozofije prema kojoj je Bowie stvarao svoju glazbu i sebe sama.

Uz fascinantan opis transformacije od šarmantnog tinejdžera u genija, u Starmanu se prvi put raspliće priča Bowiejevih složenih odnosa s Marcom Bolanom, Iggyjem Popomi drugima te se otkriva njegova jedinstvena kombinacija bezobzirnosti i velikodušnosti koja baca novo svjetlo na njegove najpoznatije pjesme. Knjiga na više od 400 stranica slavi Bowiejevu genijalnost i služi kao pravodobni podsjetnik na to kako se stvara fenomenalna glazba.Prve primjerke Starmana prevedene na hrvatski u moći ćete kupiti u ponedjeljak, 12. studenog ekskluzivno u knjižari Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića, knjiga će od utorka biti u prodaji na Interliberu, a uskoro i na ostalim prodajnim mjestima.

Marin Raster

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More