“Splitska.tiramola” slavi jubilej: Velika izložba najboljih fotografija veličanstvenog Splita

Pedeset foto-entuzijasta mlađih od trideset godina odabrano je na velikom natječaju, a njihovi se fantastični radovi mogu razgledati i kupiti u Galeriji fotografija Fotokluba Split.

Tradicionalna godišnja izložba fotografija mladih autorica i autora “Splitska.tiramola” ove godine slavi jubilej – prvih petnaest godina održavanja. Otvorenje je zakazano za subotu 12. prosinca u Galeriji fotografija Fotokluba Split. Što se sve “suši” na ovogodišnjoj Tiramoli možete pogledati sve do 29. prosinca.

Na natječaj kojeg je raspisala Udruga za promociju kulture mladih “Splitski portal” ove se godine odazvalo 77 autorica i autora mlađih od 30 godina te će na izložbi biti postavljeno 76 fotografija od čak 50 odabranih autorica i autora.

Izložba fotografija “Splitska.tiramola”, kažu organizatori, od početka ima sasvim jednostavan koncept. Sve izložene fotografije su snimljene u Splitu, a autori na dan otvaranja još nisu proslavili trideseti rođendan. Postav ove tradicionalne izložbe ovog puta odabrao je nagrađivani splitski fotoreporter Milan Šabić, koji je na početku svog fotografskog puta također izlagao na “Splitskoj.tiramoli”.

“Mediteran oblikuje ljude, ljudi oblikuju njega”: Zavirite u nagrađeni koncept Milana Šabića

Tiramola i ove godine ima humanitarni karakter, ali u ponešto drukčijem izdanju. Prethodnih godina radove sa Splitske.tiramole mogli ste kupiti na humanitarnom buvljaku “A di si ti?” udruge MoSt, u sklopu kojeg se već tradicionalno u prosincu prikuplja pomoć za korisnike, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnike. Nažalost, zbog situacije s koronavirusom buvljak je ove godine otkazan te ćete fotografije moći kupiti izravno u Galeriji, a sredstva donirati na poseban račun udruge MoSt.

“Živim Sisak”: Izložba sisačkih fotografa svjedoči o teškoj, ali i bogatoj 2020. godini

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More