Snima se dokumentarac o psihoterapiji, moći ćete je sami isprobati doma

Nekoć je Johnah Hill na sam spomen psihoterapije kolutao očima, a sada snima dokumentarac o demokratizaciji terapije.

Američki glumac Jonah Hill probio se na holivudsko zvjezdano nebo 2007. godine tumačeći jednog od glavnih likova u filmu “Superbad” koji je producirao popularni Judd Apatow. Taj komičar od tada je ostvario niz zanimljivih uloga, od kojih je vjerojatno najznačajnija ona u Scorseseovom “Vuku s Wall Streeta” (2013.) koja mu je donijela nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca. Prije dvije godine mogli smo ga gledati i bok uz bok Emmi Stone u fenomenalnoj psihološkoj miniseriji “Maniac” redatelja Caryja Jojija Fukunage, a iste se godine po prvi put okušao i kao filmski redatelj (još je prije režirao spotove) s hvaljenom dramedijom o odrastanju “Mid90s” za koju je napisao i scenarij, a koja je svjetsku premijeru imala na Filmskom festivalu u Torontu.

Sada je došlo vrijeme i za Hillov drugi redateljski pothvat. Glumac je nedavno na Instagramu objavio nekoliko fotografija sa snimanja, a u popratnom tekstu napisao je kako je trenutno u pripremi za sada još neimenovani dokumentarac. Na fotografijama možemo vidjeti dr. Phila Stutza, nekadašnjeg zatvorskog psihijatra koji je u osamdesetima otvorio privatnu praksu prvo u New Yorku, a zatim u Los Angelesu, poznatog po knjizi “The Tools” koju je napisao zajedno s psihoterapeutom Barryjem Michelsom. Jedan od producenata Hillovog dokumentarca bit će i Joaquin Phoenix.

Phil Stutz

“Jučer smo počeli sa snimanjem mog drugog redateljskog projekta koji će izaći na Netflixu. Riječ je o dokumentarcu o mom genijalnom terapeutu dr. Philu Stutzu i terapiji načelno. Ideja iza ovog filma jest da prikažem terapiju i Philove alate za nošenje sa životom na način koji nije otrcan ili sladunjav. Dok sam odrastao, kolutao sam očima na sve prikaze terapije. Hvala Netflixu, našoj filmskoj ekipi, Joaquinu Phoenixu i ostalim producentima, a ponajviše Philu, što su mi dali priliku da napravim super film koji demokratizira terapiju, čineći je dostupnom za privatnu uporabu na Netflixu. Ako si ne možete priuštiti psihoterapijske sesije ili ako postoji stigma oko psihoterapije u vašoj obitelji ili vašem životu, možete u privatnosti svoga doma koristiti alate prezentirane u dokumentarcu, ovisno o osjećajima s kojima se nosite (depresija, anksioznost, žaljenje, itd.). Šaljem vam puno ljubavi. Svima nam treba”, kazao je Hill o nadolazećem dokumentarcu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More