[VIDEO] “Slice of Life”: Nagrađivani hrvatski SF film tema je velike izložbe u Laubi

Multimedijalni projekt kreativnog tima na čelu s Lukom Hrgovićem i Dinom Juliusom prije dvije je godine oduševio obožavatelje SF-a, a ovog tjedna postaje tema velike izložbe o pozadinskoj priči njihovog respektabilnog filmskog pothvata.

Nagrađivani hrvatski SF film “Slice of Life” iz 2019. godine ovih dana postaje tema velike izložbe u zagrebačkoj Laubi. “Ova izložba je jedinstvena prilika da vidite sve ‘preživjele’ rekvizite, zavirite u svijet iza kulisa snimanja filma i upoznate tim koji stoji iza projekta”, poručuju organizatori o multimedijalnom znanstveno-fantastičnom putovanju koje se može razgledati od 13. veljače do 11. ožujka.

Izložba donosi pozadinsku priču danas već i pomalo kultnog 25-minutnog SF filma premijerno prikazanog 2019. godine. Divljenje ljubitelja znanstvene fantastike izazvao je prvenstveno činjenicom da je nastao bez kompjutorski generiranih efekata, odnosno, na način na koji su se snimali kultni SF filmovi poput “Blade Runnera” (1982.), “Vanzemaljca” (1979.) i originalne trilogije “Ratova zvijezda” (1977., 1980., 1983.). Upravo je proces stvaranja ovog filma ono što izložba u Laubi nastoji prikazati, pa postav čine i ručno izrađeni scenografski rekviziti kao što su makete, minijature i svjetleće slike Stipana Tadića.

“Film je ljubavno pismo znanstveno-fantastičnom žanru osamdesetih godina. Pozivamo vas da krenete na putovanje u budućnost kakvu su je zamislile osamdesete!”, stoji u službenom opisu ovog hvaljenog projekta kojeg su filmski ljubitelji i stručnjaci već naveliko primijetili – i nagradili.

Naime, premijerno je prikazan u Japanu i SAD-u, a u međuvremenu se izborio za prestižne nominacije i nagrade, poput nagrade za najbolji kratkometražni film na FANTA ELX, nagrade za najbolji SF na LA Shorts International Film Festivalu, nagrade Georges Méliès za najbolje specijalne efekte, Méliès d’argent nagradu za najbolji Europski kratkometražni fantastični film, a osvojio je i domaću nagradu SFERA u kategoriji posebnog ostvarenja.

U filmu nema kompjuterski generiranih efekata – sve minijature, modeli i setovi napravljeni su samo za ovu priliku, a kombinirani su s back projekcijama

Glavne uloge tumače Anton Svetić (ujedno i scenarist), Ivica Pustički i Emilia Habulin. Režiju potpisuje Luka Hrgović, direktor fotografije je Dino Julius, a originalnu glazbu za film skladao je Tim Žibrat.

“Na vlažnim, mračnim i opasnim ulicama futurističkog Los Angelesa, usamljeni diler droge pokušava sakupiti dovoljno kredita za kartu do nedostižnih Off World Islands-a, utopijskog raja u kojem se nada ostvarenju novog početaka, daleko od kriminala. U utrci s vremenom, prisiljen je poduzimati očajničke mjere, a njegova će odlučnost biti stavljena na kušnju kad mu se putevi spoje s pokvarenim policajcem koji ima drugačije planove”, stoji u opisu kratkog znanstveno-fantastičnog filma “Slice of Life”.

Prije izložbe, pogledajte film!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More