Šaljite priče u Samobor!

big deskGradska knjižnica Samobor raspisuje natječaj za kratku priču.

Na natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim jezikom, svaki samo s jednim radom, a tema kratke priče je slobodna. Rok za prijavu je 30. lipnja 2014. Kratka priča ne smije biti već objavljena, a može imati najviše 9000 znakova (s prazninama), odnosno 5 kartica teksta.

Natječaj je anoniman, stoga kratke priče treba slati u pet primjeraka i na cd-u, označene šifrom, na adresu: Gradska knjižnica Samobor, Krležina 9, 10 430 Samobor, s naznakom: “natječaj za kratku priču”. Ostale podatke (puno ime i prezime autora/autorice, adresa, telefon, rješenje šifre) treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj kuverti s naznakom “osobni podaci”. Neće se uzimati u obzir ulomci iz većih proznih cjelina ili već objelodanjeni radovi. Nepotpune prijave ili priče koje ne odgovaraju zadanom broju znakova (kartica) te ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče ocijenit će stručni žiri te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Nagrade su novčane. Prva nagrada iznosi 1500 kuna, druga nagrada je 1000 kuna, a treća 500 kuna.

Osim tri prvonagrađene, žiri će izabrati deset najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske knjižnice Samobor i u tiskanom izdanju u Zborniku.

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča bit će organizirano povodom Mjeseca hrvatske knjige 2014. i proslave dana grada Samobora.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More