Rundek Cargo Trio 13. travnja u Kinu Europa

Foto: Archiv Theater Akzent
Nakon  prošlogodišnja četiri rasprodana koncerta u Vip clubu, Rundek Cargo Trio i ovog se proljeća vraća u Zagreb, ali s novom idejom i osvježenom koncertnom pričom.
Nakon izvjesnog traganja za idealnim prostorom u kojem bi nastupili,  njihov se izbor zaustavio na najstarijoj zagrebačkoj kino dvorani. Zagreb, prema riječima Darka Rundeka, svaki put zaslužuje drugačiji pristup,  a na tom tragu bit će i ovaj nastup u subotu, 13. travnja u Kinu Europa.
Jedan od najljepših zagrebačkih interijera, sazdan od bogatih štukaturskih dekoracija i postsecesijskih klasicističkih detalja, neskromno odaje tragove povijesti  za razliku od mnogih modernih klubova. Samim time, bit će će idealna kulisa za program kojeg će nam ovog proljeća u Zagrebu izvesti Darko Rundek, Dušan Vranić i Isabel, a koji će objediniti period Cargo orkestra i Trija te donijeti neke nove skladbe s albuma na kojem upravo rade.  U prvom dijelu programa bit će emitiran jedan nesvakidašnji video uradak.
Prije nego li umjetnici izađu na pozornicu koju će organizatori za potrebe koncerta produbiti i približiti sjedalištu, svi posjetitelji moći će pogledati tridesetominutnu snimku nepoznate obožavateljice, odnosno njezin svojevrsni  hommage Cargo Orkestru snimljen u pariškom klubu Les voutes. Rundek često involvira obožavatelje u svoje stvaralaštvo jer je za njega osluškivanje publike i osluškivanje sebe samog, te se odlučio za prikaz amaterskog videa kao zahvalu svima onima koji ga predano prate iz sjene.
I dok neki obožavatelji anonimno rade na “pokretnim slikama”,  oni drugi rade na pisanoj riječi. Naime, u jesen ove godine u izdanju Menarta bit će objavljena biografija Darka Rundeka pisana perom Ante Perkovića.
Nedavno objavljeni singl  Plavi avion ujedno je i posljednji sa zadnjeg albuma, nakon kojeg  Rundek Cargo Trio leti u potragu za novim pjesmama tj. novim inspiracijama.
MR
Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More