Rundek Cargo Trio 13. travnja u Kinu Europa

Foto: Archiv Theater Akzent
Nakon  prošlogodišnja četiri rasprodana koncerta u Vip clubu, Rundek Cargo Trio i ovog se proljeća vraća u Zagreb, ali s novom idejom i osvježenom koncertnom pričom.
Nakon izvjesnog traganja za idealnim prostorom u kojem bi nastupili,  njihov se izbor zaustavio na najstarijoj zagrebačkoj kino dvorani. Zagreb, prema riječima Darka Rundeka, svaki put zaslužuje drugačiji pristup,  a na tom tragu bit će i ovaj nastup u subotu, 13. travnja u Kinu Europa.
Jedan od najljepših zagrebačkih interijera, sazdan od bogatih štukaturskih dekoracija i postsecesijskih klasicističkih detalja, neskromno odaje tragove povijesti  za razliku od mnogih modernih klubova. Samim time, bit će će idealna kulisa za program kojeg će nam ovog proljeća u Zagrebu izvesti Darko Rundek, Dušan Vranić i Isabel, a koji će objediniti period Cargo orkestra i Trija te donijeti neke nove skladbe s albuma na kojem upravo rade.  U prvom dijelu programa bit će emitiran jedan nesvakidašnji video uradak.
Prije nego li umjetnici izađu na pozornicu koju će organizatori za potrebe koncerta produbiti i približiti sjedalištu, svi posjetitelji moći će pogledati tridesetominutnu snimku nepoznate obožavateljice, odnosno njezin svojevrsni  hommage Cargo Orkestru snimljen u pariškom klubu Les voutes. Rundek često involvira obožavatelje u svoje stvaralaštvo jer je za njega osluškivanje publike i osluškivanje sebe samog, te se odlučio za prikaz amaterskog videa kao zahvalu svima onima koji ga predano prate iz sjene.
I dok neki obožavatelji anonimno rade na “pokretnim slikama”,  oni drugi rade na pisanoj riječi. Naime, u jesen ove godine u izdanju Menarta bit će objavljena biografija Darka Rundeka pisana perom Ante Perkovića.
Nedavno objavljeni singl  Plavi avion ujedno je i posljednji sa zadnjeg albuma, nakon kojeg  Rundek Cargo Trio leti u potragu za novim pjesmama tj. novim inspiracijama.
MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More