Romska hip hop senzacija Euro Black Nation ususret Močvari: “To će biti urnebes!”

Euro Black NationNeimaština vode, preživljavanje uz pomoć sakupljanja željeza i teški uvjeti života Roma u Hrvatskoj njihova su svakodnevica. Glazbu su počeli stvarati na ulicama Darde, ali sad već imaju i svoj studio. Riječ je o glazbenom dvojcu poznatom pod nazivom Euro Black Nation kojeg već sada, na samom početku karijere, nazivaju “romskom hip hop senzacijom”.

Romski hip-hoperi nastupaju u zagrebačkoj Močvari 17. travnja, a na njihovom prvom samostalnom koncertu pridružit će im se i neki gosti. DJ Haris Pilton iz Ljubljane. Za plesnjak, o kojem će se pričati, pobrinut će se i DjukeBalks iz Osijeka te ekipa sa Goulash disco festivala.

Uz Haris Piltona i ekipu s Goulash disco festivala, poseban “štih“ Močvari dat će i DJ DjukeBalks te jedan od najzanimljivijih hibrida urbane muzičke scene – Kočani FUNKolektiv koji su, u suradnji s Euro Black Nationom (E.B.N.), snimili spot za pjesmu “Doma nema mjesta”, a zajedno su nastupali i na Motovun film festivalu u sklopu Roma Disko programa uz četrdeset najboljih romskih muzičara i trubača na svijetu.

“Naša mjuza je plesna ima puno melodije nije samo repanje, zato i sviraju trubači sa nama, oni prže i potpaljuju atmosferu”, objašnjavaju dečki iz Euro Black Nationa pozivajući sve da dođu na njihov prvi samostalni koncert za koji napominju da nije riječ o standardnom nastupu, već koncertu i partyju u jednom. Stoga ne propustite fuziju hip hopa, funka, moombhatona, trapa, global bassa i elektronike, a Euro Black Nation kažu da mogu rasplesati i one najsramežljivije.

“Ako ne mogu plesati, bolje da i ne dođu. U Močvari će biti urnebes!”, najavili su dečki ususret zagrebačkom koncertu.

Ulaznice za zagrebački koncert dostupne su na svim prodajnim mjestima sustava Entrio i putem www.entrio.hr po cijeni od 40 kn u pretprodaji te 50 kn na dan koncerta.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More