Rodrigo Yokota zaključuje izložbenu godinu u Boonici

Rodrigo Yokota
Posljednja izložba koja će ove godine biti postavljena u sklopu BooEx izložbi u prostorijama udruge Boonika na svima dobro znanoj adresi Veslačka 23 radovi su brazilskog umjetnika Rodriga Yokote kojemu je ovo ujedno i prvo predstavljanje pred domaćom publikom.

Izložba se otvara u petak, 26. prosinca s početkom u 20 sati, a može ju se pogledati svakim danom od 15 do 21 sat, osim subote i nedjelje, pa sve do 9. prosinca kada se održava i već tradicionalno svečano zatvaranje izložbe.

Rodrigo svojim radovima dopire do promatrača. Ne samo da dopire, već ga i dira. Postiže to s portretima, ljupkim tretmanom pejzaža, stripovskim herojima i čudovištima, mrljavim, no i preciznim skicama te stvarajući dijelove pop kulture iz svakidašnjih predmeta kao što su kaučevi, monitori i bicikli. Postiže to čak i sa svojim izletima u apstraktne, amorfne strukture i anatomske eksperimente koji su izrazito pristupačni i osjetilni.

Rodrigov rad je bez sumnje izniman, stilski i tematski raznovrsan. I njegova prijateljska, pozitivna osobnost također je veliki dio njegovog rada.

– iz teksta Lejm-O-a

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More