Dopust za očeve – prilika za ravnopravno roditeljstvo

''Treba raditi na razbijanju slike oca kao figure koja se povremeno pojavljuje'', Natko Gereš

Da očevi koji su koristili roditeljski dopust nisu mit, dokazuje Ivan Bašić, zaposlenik šibenske gradske uprave, koji je za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako je vrijeme da očevi preuzmu svoju ulogu jer trebaju biti više uključeni u odgoj djece. Zadnjih sedam dana dopusta proveo je s kćerima tako da ih je vodio na plažu i igrao se s njima. Onda bi se vratili kući, stavio bi mlađu kćer na spavanje, starijoj upalio crtiće, dok bi on skuhao ručak. Ističe kako nije provodio dane na kavama i ne žali za tim.

U svoju odluku o korištenju plaćena roditeljskog dopusta nije sumnjao ni Alexis Ohanian, internetski milijarder i suosnivač Reddita. On je iznimka jer je SAD (još uvijek!) jedna od triju država u svijetu koja nema zakonski uređeno pitanje korištenja dopusta. Odnosno, većina američkih tvrtki ni ne nudi ga kao mogućnost svojim zaposlenicima. Ohanian ističe kako korištenje roditeljskog dopusta i muškarčev poslovni uspjeh ne bi trebali biti međusobno isključivi. Naglašava da bi oba roditelja, i majka i otac, trebali koristiti dopust u jednakoj mjeri kako bi se stvorila ravnoteža te izbjegla rodna i spolna diskriminacija. Aktivan je i na društvenim mrežama gdje je dijelio vlastita iskustva novopečena oca jer vjeruje da je to jedinstveno mjesto na kojem se može očeve prikazati u što boljem svjetlu. I oni su jednako brižni i spremni se žrtvovati. Cilj je umanjiti negativne stereotipe i maknuti stigmu s očeva koji žele koristiti roditeljski dopust.

Pozitivan primjer oca na društvenim mrežama je i domaći marketinški stručnjak Boris Ličina Borja s blogom JaTata na kojem je opisivao svakodnevicu s djetetom. Odlasci u kazalište, čitanje knjiga, putovanja, odlasci u restorane i igralište su ”normalne aktivnosti” koje i očevi rade sa svojom djecom i uživaju. ”Dijete je avantura, u najboljem smislu te riječi, i nezamisliva radost. Biti tata isto tako”, istaknut će na blogu. U želji da neke aktivnosti postanu normalne i za očeve, Ante Alerić navodi kako žene s pravom žele biti u ravnopravnom položaju s muškarcima, očevima svoje djece, te žele takav odnos i u odgoju djece i podjeli kućanskih poslova, u svemu što je uključeno u zajednički život.

Svi ti očevi mogli su si ujedno i priuštiti ravnopravan položaj jer su zaposleni u privatnim tvrtkama ili su suvlasnici istih. Nemaju strogo određen raspored rada. Posao je unosan. No mnogim su roditeljima takve mogućnosti i dalje nedostupne, bilo zbog financijske situacije ili neinformiranosti. Nerijetko roditelji ni ne znaju koja su im sva prava zagarantirana i trebaju pomoć. Kako bi se informiralo roditelje, u prvome redu očeve, osječka je udruga DOKKICA osmislila projekt I tata je važan, koji potiče očeve na veću uključenost u obiteljski život i aktivniju roditeljsku ulogu. Cilj je projekta postizanje rodne ravnopravnosti i aktiviranje očeva, pružanje podrške u jačanju njihovih roditeljskih vještina. Posebno su se istaknuli time što su pozvali roditelje, posebice očeve, da fotografiraju kako oni provode svoj uobičajeni dan s djecom te su pomoću toga izradili promotivne plakate i snimili videospot.

S obzirom na to da velik broj obitelji nije upoznat s pravom očeva na korištenje roditeljskog dopusta, ne iznenađuje podatak pravobraniteljice za ravnopravnost spolova iz 2018. kako je Hrvatska među državama članicama Europske unije jedna od zemalja u kojoj muškarci (očevi) najmanje koriste roditeljske potpore. Ivana Dobrotić, stručnjakinja u području socijalne politike, ističe kako nemamo ni uređeno pitanje dopusta za očeve. Uvođenjem prava na očinski dopust pridonijelo bi se rješavanju problema nejednakih mogućnosti žena i muškaraca u pogledu korištenja dopusta u vrijeme rođenja djeteta.

Pozitivan je primjer svakako Finska, koja svojim državljanima omogućuje korištenje prava jednako plaćenog roditeljskog dopusta bez obzira na spol u trajanju od 164 dana. Time se promiče rodna ravnopravnost te potiče očeve da odluče iskoristiti to pravo i u konačnici budu više s vlastitom djecom. Švedska pak ima najvelikodušniji dopust u cijeloj Europi i to 240 dana za svakog roditelja nakon rođenja djeteta. Poseban napore Slovenci ulažu u ”family friendly” poduzeća, a u Portugalu dio je očeva dopusta obvezan i mora se iskoristiti jednako kao što majka mora iskoristiti rodiljni dopust. Tako štite radnika na tržištu rada i jamče mu neometano korištenje prava bez obzira na to je li zaposlen u državnoj ili privatnoj tvrtki.

Hoće li i kada Hrvatska, vođena pozitivnim mjerama i primjerima tih država, uvesti obvezan očev dopust i sudjelovati u postizanju ravnoteže? Ili barem stremiti rodnoj jednakosti, ravnopravnosti i poticanju očeva na korištenje roditeljskog dopusta? Tek ćemo vidjeti. Dotad nam preostaju usamljeni primjeri i otvoren poziv obiteljima da se pokrenu i informiraju.

Ana Damjanović i Ivana Leko

*Nakon stanke uvjetovane društvenim okolnostima koronavirusa nastavljamo s objavljivanjem najboljih radova studenata 3. godine socijalnog rada Pravnog fakulteta u Osijeku. Svi se eseji dotiču važnih društvenih problema i ljudskih prava te nude posve drugu stranu medalje o mladima kao apatičnima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More