“Svaki put kada počnem snimati novi film osjećam se kao potpuni neuspjeh”

Iako bismo pomislili da je, nakon cijelog dijapazona uloga koje je tumačio, glumac Robert Pattinson samopouzdaniji no ikada, on je iznenadio priznanjem kako se svaki put kada krene s radom na novom filmu osjeća kao da mora početi ispočetka.

Britanski glumac Robert Pattinson u kolektivnoj svijesti i dalje je najviše prepoznatljiv kao vampir koji svjetluca na suncu u petodijelnoj Sumrak sagi. No, onima koji iole pozorno prate događanja u svijetu filma, znaju da se Pattinson još odavno iskupio za svoj slabo odrađen posao u kvalitativno jako lošoj filmskoj franšizi. Umjesto da je nastavio jahati na valu popularnosti i glumiti u filmovima koji će sasvim sigurno vabiti mlađu žensku publiku u kino dvorane, ovaj zanimljivi glumac odlučio je napraviti dijametralno suprotno – iskazati se kao umjetnik sa širokim rasponom.

Tako smo ga mogli gledati u dva filma kultnog redatelja Davida Cronenberga: u Cosmopolisu, filmskoj adaptaciji romana američkog pisca Dona DeLilla iz 2012. godine i satiričnoj drami Maps to the Stars iz 2014. Iste godine pravio je društvo Guyu Pearceu u australskom distopijskom vesternu The Rover pod redateljskom palicom Davida Michôda, a godinu poslije tumačio je T.E. Lawrencea, poznatijeg kao Lawrence od Arabije, u biografskom filmu Queen of the Desert redatelja Wernera Herzoga. Od značajnijih projekata našli su se tu još i film Good Time u režiji braće Safdie, nezavisnih filmaša koji su prošle godine osvojili publiku filmom Uncut Gems, SF horor High Life cijenjene francuske filmašice Claire Denise te psihološki triler The Lighthouse redatelja Roberta Eggersa u kojem je glumio nasuprot Willema Dafoea.

Ove godine Pattinson se vratio blockbusterima zahvaljujući filmu Tenet Christophera Nolana, a iduće godine trebao bi zasjati u rebootu Batman franšize. No, prije nego li dobijemo priliku gledati ga kao Viteza tame, na Netflixu možemo kliknuti na mlako dočekani psihološki triler The Devil All the Time. Zadnjih se dana puno priča ne toliko o samom filmu, koliko o Pattinsonovoj zanimljivoj glumačkoj interpretaciji i još začudnijem odabiru naglaska i boje glasa.

Čovjek bi rekao da je, nakon svog iskustva i cijelog dijapazona uloga koje je tumačio, Pattinson samopouzdaniji no ikada. Ali u razgovoru s redateljem filma The Devil All the Time, glumac je otkrio kako je to miljama daleko od istine. Na redateljev upit koristi li iskustva s prethodnih snimanja u svrhu pripreme za novi projekt, Pattinson je priznao kako se svaki put kada krene s radom na novom filmu osjeća kao da mora početi ispočetka:

“Svaki put kada počnem snimati novi film, osjećam se kao da nemam pojma o glumi. Potreban ti je adrenalin. Moraš se osjećati kao potpuni neuspjeh. Osjećaš se najgore moguće dan ranije, samopouzdanje ti je na nuli“. Ali nakon što odradi prvu scenu prvog dana snimanja, situacija se potpuno preokrene: “Ali sve sjedne na svoje mjesto točno kada treba i nakon toga te preplavi nevjerojatan osjećaj mira. To je nešto prekrasno.”

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More