Riječko Art-kino zabilježilo 40 tisuća posjeta, pogledano tisuću filmova

Kroz riječko Art-kino je tijekom 2015. godine prošlo gotovo 40000 posjetitelja koji su sudjelovali u 1000 filmskih i ostalih programa.

Održano je 918 filmskih programa, od čega 846 dugometražnih i 72 programa kratkometražnih filmova te gotovo 100 ostalih programa poput koncerata, tribina, okruglih stolova, radionica za djecu te je održan i 1. Sajam filma.

Art-kino Croatia / Facebook
Art-kino Croatia / Facebook

 

Publika je mogla birati između 242 dugometražna i 323 kratkometražna filma.

Ukupan broj publike Art-kina u 2015. godini je 34814, od čega 7348 djece i mladih u sklopi programa «Škola u kinu», te još 4500 korisnika ostalih programa što ukupno čini gotovo 40000 posjetitelja.

Najgledaniji film 2015. godini je bio nagrađivani film Dalibora Matanića «Zvizdan» čija posjeta nešto više 6% ukupne posjete Art-kina.

Drugi najgledaniji film u Art-kinu je također hrvatski film, «Život je truba» Antonija Nuića dok je treći bila švedska komedija «Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao».

U top 3 filmova za djecu, ali i odrasle, našao francuski animirani film «Mali princ», a kojeg slijede animirani filmovi «Izvrnuto obrnuto» te «Ekipa za 6».

Najveći broj mladih osnovnoškolskog uzrasta sudjelovao je u 53. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Od ciklusa nacionalnih kinematografija, tradicionalno – najposjećeniji je Ciklus češkog filma dok je najposjećeniji autorski program bio ciklus Kanađanina Xaviera Dolana. Publika je kao najbolje filmove ocijenila upravo animirani film «Mali princ» i «Zvizdan».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More