Raspisan natječaj za 8. Vukovar film festival

Vukovar Film FestivalDiscovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 8. Vukovar film festival, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 18. do 24. 08. 2014. godine. 

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina ( uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju – Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također će uzeti u obzir.

Svaki autor u službenoj konkurenciji može imati samo jedan film. Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. siječnja 2012. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku. Filmove za selektora treba slati isključivo na DVD formatu.

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autore molimo da šalju isključivo kopije filmova. Svi dvd-i moraju biti ispravno označene «naljepnicama» sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

Prijava filma, uz DVD s filmom, treba sadržavati sljedeće:
– čitko popunjenu prijavnicu
– životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, ukjučujući i popis nagrada;

Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. srpnja 2014. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj DVD kopije filmova, izabranih za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala.

Nagrade su sljedeće:
Nagrada za najbolji dugometražni film – otkup prava za distribuciju
Nagrada za najbolji kratkometražni film- 500 EUR.
Nagrada za najbolji dokumentarni film – 1000 EUR.

Prijavnicu preuzmite OVDJE

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More