Raj za knjigoljupce – počinje omiljeni Interliber!

Od utorka 13. studenog pa sve do nedjelje 18. studenog u  u paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma održava se Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila na kojem već tradicionalno svi najznačajniji domaći nakladnici predstavljaju bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da nakladništvo u nas zna i pronalazi put do ljubitelja knjiga.

Baš kao svake, i ove nas godine na Interliberu očekuje pregršt novih naslova od koji se već očekivano izdvajaju Mirjana Krizmanić s knjigom A što sad?, Radovan Marčić Uživajte samnom, Zoran Ferić Apsurd je zarazna bolest te Optužena Slavenke Drakulić.

Svi ljubitelji serije romana Imprimatur, Secretum i Veritas razveselit će vijest da će moći kupiti novi nastavak pod nazivom Mysterium, autora Rite Monaldi i Francesca Sortija. Novitet je i monumentalni roman Paralelne pripovijesti Pétera Nádasa, jednoga od najboljih suvremenih svjetskih pisaca i kandidata za Nobelovu nagradu.

Među novim izdanjima je i knjiga jedne od najvećih novinarskih zvijezda SAD-a Fareeda Zakarije Budućnost slobode, koja u pitanje dovodi ustaljena mišljenja o demokraciji te nas na provokativan način poziva da promislimo je li demokracija uvijek dovoljna.

Tamara Teković, vlasnica više od četiri tisuće naslova starih slikovnica te najveća kolekcionarka u regiji, na Interliberu će postaviti izložbu starih slikovnica koje datiraju još iz 19. stoljeća. Andrija Maurović, crtač stripova i otac hrvatskog stripa koji je za vrijeme svog plodnog stvaralaštva ilustrirao i oko tristotinjak naslovnica knjiga, izložit će na ovogodišnjem Interliberu oko 150 naslovnica knjiga mahom hrvatskih pripovjedača.

Radno vrijeme Interlibera je od 10:00 do 19:00 sati osim u petak i subotu kada se radi do 21:00 sat. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

U terminu 13. do 18. studenog održat će se i sajmovi: Zimski show, Sajam Info, Sajam glazbe i multimedije te Educa.hr. Više o Interliberu i svim sajmovima na internetskoj stranici Zagrebačkog velesajma.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More