“Putovanje s puno rada, smijeha i emocija”: Poslušajte prvi album pobjednika The Voicea

“Ne bih išao u neki žanrovski opis ili analizu, svatko sluša svojim ušima", kaže nam o svom debitantskom albumu Vinko Ćemeraš, pobjednik ovogodišnjeg The Voicea.

Osam mjeseci nakon pobjede u HRT-ovu glazbenom showu The Voice, mladi glazbenik Vinko Ćemeraš spreman je za novo glazbeno poglavlje, ono u kojem publici predstavlja svoj prvi album i novim se pjesmama bori za svoje mjesto pod “estradnim suncem”. Za produkciju albuma “Na putu” zaslužan je Srđan Sekulović Skansi, a uz njega, nekoliko je pjesama napisao Aljoša Šerić, dok Vinko Ćemeraš i njegov prateći bend Talvi Tuuli potpisuju dvije pjesme.

Album “Na putu” možete poslušati ovdje

“Skansi i ja odmah smo po završetku showa ušli u studio i počeli raditi, već smo nakon par dana uz veliku pomoć Aljoše Šerića imali skoro cijeli album. Nakon toga se uključio i bend i krenulo se snimati. Do 10. ožujka snimili smo pola albuma i tad je počela čitava situacija s koronom. Prekinuli smo snimanje, ja sam otišao u Čapljinu i čekali smo da se situacija smiri, ali kako se to nije dogodilo odlučili smo ostatak pokušati snimiti na daljinu. Kao što vidimo, par mjeseci nakon toga stigao je i album”, priča nam Vinko Ćemeraš.

Titula pobjednika glazbenog natjecanja mnogima se u proteklim godinama pokazala kao opterećenje, nekima i kao “prokletstvo”, ali on se, priznaje nam, trudi ne obazirati na silna očekivanja i glazbene etikete. “U samom početku, kad smo čekali izlazak naše prve autorske pjesme ‘Samo da ti si tu’, nekoliko puta mi je prošlo kroz glavu hoće li to biti ono što se od mene očekuje ili će biti nešto potpuno suprotno i slušateljima loše. Srećom, takvih misli nije bilo puno. Bile su u granici normale. Najbitnije mi je bilo da ja vjerujem u tu pjesmu i da publici mogu pružiti uvjerljivu izvedbu, barem većini”, kaže.

Njegov prvi album ima deset pjesama na kojima su, osim samih autora, surađivali brojni domaći glazbenici. “Ne bih išao u neki žanrovski opis ili analizu, svatko sluša svojim ušima. Ja bih album opisao kao nevjerojatno putovanje, nevjerojatnu avanturu punu rada, smijeha i emocija. Lijepo je što je čitavo putovanje zabilježeno u tih deset pjesama”, kaže nam Vinko i dodaje da će promocija novog materijala, zbog novonastale situacije, ipak morati pričekati neka bolja vremena.

Mare Milin predstavlja seriju nokturna: “Čistim dušu hodajući po sumraku”

“Čim bude prilike, promovirat ćemo album, to nam je najbitnije. Živimo za koncerte i nadamo se da ćemo što moći što prije. U međuvremenu ćemo raditi na novim pjesmama i pisati album. Naravno, ne žurimo, ali to je ono što volimo raditi”, priča nam pobjednik The Voicea. U novom poglavlju karijere društvo mu pravi i prateći bend zanimljivog imena – Talvi Tuuli. “U malo širem i slobodnom smislu, to na finskom znači ‘zimski vjetar’. Ljubitelj sam zime, vjetra i te zemlje, pa mi je to ime odmah zazvonilo. Na prvu sam postao ljubitelj i tih riječi”, otkriva.

Foto: Mare Milin

Što god mislili o glazbenim natjecanjima koji od mladih izvođača u rekordnom roku naprave instant zvijezde, a onda ih puste da “udare glavom” u realnost, Vinko smatra da je sudjelovanjem napravio odličan potez i otvorio vrata glazbene scene. “Život mi se u potpunosti promijenio, dobio sam puno prilika samom pobjedom, među kojima je snimanje albuma i suradnja s poznatim glazbenicima na istome. Dobio sam i tu potrebnu pažnju kod ljudi zbog kojih ovo sve i radim i zbog kojih sam i pobijedio”, zaključuje mladi glazbenik.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More