Prva RUNDA: Nezavisni diskografi regije pokrenuli novu nagradu, pogledajte dobitnike

RUNDA je nova nagrada na regionalnom glazbenom nebu, a ove su je godine osvojila tri izvođača i dva diskografa.

Na poticaj članova Regionalne udruge nezavisnih diskografa, pokrenuta je nagrada RUNDA s idejom da se unutar članstva udruge nagrade najbolja izdanja, pjesme, izvođači i izdavači u minuloj godini, u ovom slučaju, zaključno s 30. studenog 2020. godine.

U svim kategorijama ukupno su nominirana 63 albuma, 177 pjesama, 36 novih izvođača, te dvanaest diskografa u kategoriji Najbolji izdavač, a njih još jedanaest u kategoriji Najbolji mali izdavač. Za nagrade su mogli glasati svi članovi Runde, a s namjerom što veće objektivnosti, u glasanje je uključen i forum od dvadesetak novinara i glazbenih profesionalaca koji prate regionalnu glazbenu scenu.

RUNDU za najbolji album osvojio je “Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji” grupe Repetitor u izdanju Moonlee Records. “Imati najbolji album najgore godine nije mala stvar”, poručili su članovi Repetitora. Nagradu u kategoriji Najbolji mali izdavač osvojio je Moonlee Records, najbolja pjesma je “Nedjelja ujutru” grupe Buč Kesidi (Kontra), najbolji izdavač je Dallas Records, dok je grupa Pocket Palma proglašena najboljim novim izvođačem.

Foto: Benjamin Strike

Najzabavnija ovogodišnja hrvatska glazbena priča zove se – Pocket Palma

“Neopisivo nam je drago da smo od svih kvalitetnih novih izvođača baš mi odabrani kao novi bend godine u cijeloj regiji! U ovoj čudnoj godini to nam stvarno puno znači i zahvalni smo svima koji su sudjelovali u toj odluci. Hvala što ste prepoznali trud i kvalitetu u onome u čemu najviše uživamo!”, poručili su Anja Papa i Luka Vidović iz Pocket Palme.

Iako je bilo zamišljeno da se krajem godine održi i online dodjela nagrada, zbog situacije uzrokovane pandemijom i krizne situacije nastale uslijed razarajućih potresa u Hrvatskoj odlučeno je da se dodjela ove godine neće održati, a nagrade će, poručuju organizatori, dobitnicima biti dostavljene u idućih nekoliko dana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More