Provjetravanje života satkano u mnoštvo sabranih prisjećanja

BooEx izložbe pozivaju vas na predstavljanje radova Lunara i Smacka na zajedničkoj izložbi nazvanoj 400.

Braća Slaven i Ivo Kosanović, poznatiji pod imenima Lunar i Smack, po prvi put zajedno izlažu radove u mediju fotografije na izložbi pod nazivom 400. Ne propustite otvaranje izložbe u petak, 13. prosinca s početkom u 20 sati u prostorima udruge Boonika u Veslačkoj 23, a moći ćete ju pogledati svaki dan od 15 do 21 sat, osim nedjelje.

“Glavna tema ovog izložbenog predstavljanja je putovanje, a time i sve što ono konotira: opuštenost, uzbuđenje otkrivanja novih prostora, ljudi, fascinacija nepredvidljivošću trenutka… Poistovjećujući se s idejom Hipokratova citata iz djela O zraku, vodi i tlu, o tome kako protjecanje vodâ, dakle kretanje, podrazumijeva zdrav način života, Kosanovići putovanja doživljavaju kao idealnu mogućnost osvježavanja, provjetravanja života, uma, tijela, pogleda na svijet, njegova širenja. Kadrovi dvojice autora određeni su dinamikom upoznavanja i učenja o nepoznatom, koje se događa u momentima izmještenosti iz kolotečine svakodnevice”, objašnjava u svom tekstu diplomirana povjesničarka umjetnosti i kustosica Barbara Vujanović.

“Gusta mreža izloženih fotografija predstavlja mnoštvo sabranih prisjećanja, rekapitulacija proživljenoga. U interakciji s promatračem stvaraju se podijeljena sjećanja, potiče se žudnja za provjetravanjem oka, duše i tijela kroz iskustvo putovanja – putem fotografskih bilješki braće Kosanović”, zaključuje Vujanović.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More