Grandiozna site specific instalacija od stakloplastike u Galeriji Bačva

Luise Kloos
Hrvatsko Društvo Likovnih Umjetnika u Zagreb je dovelo renomiranu austrijsku umjetnicu koja će umjetničkim projektom Silent Light obilježiti međunarodni dan sjećanja na holokaust. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 16.01.2015. u 19:00 sati u Galeriji Bačva.

Luise Kloos, renomirana austrijska umjetnica iz Graza, konstruira grandioznu site specific instalaciju od stakloplastike u Galeriji Bačva, HDLU. Instalacija reflektira svjetlo galerije i stvara dva izvanredna iskustva percepcije. Silent Light je “prostor umjetnog prirodnog svjetla” koji poziva na prisjećanje i kontemplaciju.

Luise Kloos postavila je svoj prvi umjetnički statement “Threats of Light – A Memorial to Lost Souls”za žrtve holokausta, 2003. godine u Yeshiva University Museum, New York. Pozvana je da održi nekoliko predavanja na Međunarodni dan sjećanja na holokaust, u New Yorku. 2007. godine je nominirana za International Yewish Art Award, Ben Uri Gallery London.

Za Zagreb stvara site specific instalaciju – Silent Light, komemorativnu 70. obljetnicu završetka Drugog svjetskog rata.

Luise Kloos živi i radi u Austriji, djeluje u području slikarstva, crteža, instalacija te interdisciplinarnih performansa. Izlaže i podučava u mnogim zemljama poput SAD-a, Indije, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Finske, Slovenije i Hrvatske. Nadahnuta je različitim kulturama i svoje dojmove utiskuje u svoj rad. Luise Kloos stvara i u sklopu raznih radionica i međunarodnih festivala, a prepoznatljiva je po svojim suradnjama sa suvremenim skladateljima, književnicima, plesačima i glazbenicima te po umjetničkoj angažiranosti.

RASPORED

16. siječnja 2015, 19:00 sati Otvorenje izložbe

27. siječnja 2015, 19:00 sati Predavanja i diskusije s Luise Kloos i Prof. Dr. Žarko Paićem u sklopu međunarodnog dana sjećanja na holokaust

8. veljače 2015, Zatvaranje izložbe

MR

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More