Grandiozna site specific instalacija od stakloplastike u Galeriji Bačva

Luise Kloos
Hrvatsko Društvo Likovnih Umjetnika u Zagreb je dovelo renomiranu austrijsku umjetnicu koja će umjetničkim projektom Silent Light obilježiti međunarodni dan sjećanja na holokaust. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 16.01.2015. u 19:00 sati u Galeriji Bačva.

Luise Kloos, renomirana austrijska umjetnica iz Graza, konstruira grandioznu site specific instalaciju od stakloplastike u Galeriji Bačva, HDLU. Instalacija reflektira svjetlo galerije i stvara dva izvanredna iskustva percepcije. Silent Light je “prostor umjetnog prirodnog svjetla” koji poziva na prisjećanje i kontemplaciju.

Luise Kloos postavila je svoj prvi umjetnički statement “Threats of Light – A Memorial to Lost Souls”za žrtve holokausta, 2003. godine u Yeshiva University Museum, New York. Pozvana je da održi nekoliko predavanja na Međunarodni dan sjećanja na holokaust, u New Yorku. 2007. godine je nominirana za International Yewish Art Award, Ben Uri Gallery London.

Za Zagreb stvara site specific instalaciju – Silent Light, komemorativnu 70. obljetnicu završetka Drugog svjetskog rata.

Luise Kloos živi i radi u Austriji, djeluje u području slikarstva, crteža, instalacija te interdisciplinarnih performansa. Izlaže i podučava u mnogim zemljama poput SAD-a, Indije, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Finske, Slovenije i Hrvatske. Nadahnuta je različitim kulturama i svoje dojmove utiskuje u svoj rad. Luise Kloos stvara i u sklopu raznih radionica i međunarodnih festivala, a prepoznatljiva je po svojim suradnjama sa suvremenim skladateljima, književnicima, plesačima i glazbenicima te po umjetničkoj angažiranosti.

RASPORED

16. siječnja 2015, 19:00 sati Otvorenje izložbe

27. siječnja 2015, 19:00 sati Predavanja i diskusije s Luise Kloos i Prof. Dr. Žarko Paićem u sklopu međunarodnog dana sjećanja na holokaust

8. veljače 2015, Zatvaranje izložbe

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More