Priključite se inicijativi za osamostaljenje Ureda za kulturu

Studija revolucije, Rene Bachrach KrištofićZagreb kao metropola hrvatske kulture, njegovi umjetnici i ostali kulturni djelatnici, zaslužuju  zaseban ured za upravljanje svojim resorom.

Tako smatraju začetnici inicijative za osamostaljenje zagrebačkog Ureda za kulturu, kojima se masovno priključuju sudionici kulturnog života grada.

– Uvjereni smo da je Ured za kulturu Grada Zagreba ključni preduvjet za definiranje strategije kulturnoga razvoja grada, nužnu reformu, reorganizaciju i koordinaciju kulturnog sektora, te posljedično bogatiju, stručniju i u svakom pogledu (još) izvrsniju kulturnu produkciju u glavnome gradu Republike Hrvatske, stoji u priopćenju ove inicijative, koja za cilj ima iznijeti prijedlog o formiranju zasebnog Ureda za kulturu (izdvojenog od obrazovanja i sporta) sjednici Skupštine Grada Zagreba krajem ožujka ove godine.

Ideja osamostaljenja Ureda za kulturu grada Zagreba krenula je prije godinu dana iz Skupštine grada Zagreba, odnosno Savjeta za kulturu Predsjednika Gradske Skupštine, čiji su članovi u proteklom razdoblju svojim aktivnostima nastojali proširiti ovaj prijedlog koliko god je to bilo moguće.

Tko vjeruje da kultura zahtijeva i zaslužuje biti valorizirana mimo resora sporta i obrazovanja, pozvan je priključiti se ovoj inicijativi prijavom na mejl su-inicijatorice projekta Snježane Banović (snjbanov@gmail.com) ili na mejl predsjednik-skupstine@zagreb.hr, a svojoj prijavi može dodati i ovaj tekst:

Poštovani, u skladu s postignutim javnim konsenzusom podržavam inicijativu da gradska uprava i Skupština Grada Zagreba što hitnije donesu odluku o odvajanju Ureda za kulturu od resora obrazovanja i sporta. Kao poveznice između tijela političkoga odlučivanja i kulturnoga sektora, uredi za kulturu funkcioniraju samostalno u gotovo svim gradovima Europske unije, a prava je rijetkost njihovo postojanje u zajednici s drugim resorima. Zagreb kao metropola hrvatske kulture, njegovi umjetnici i ostali kulturni djelatnici, zaslužuju  zaseban ured za upravljanje svojim resorom. Uvjereni smo da je Ured za kulturu Grada Zagreba ključni preduvjet za definiranje strategije kulturnoga razvoja grada, nužnu reformu, reorganizaciju i koordinaciju kulturnog sektora, te posljedično bogatiju, stručniju i u svakom pogledu (još) izvrsniju kulturnu produkciju u glavnome gradu Republike Hrvatske.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More