IFCC otvara natječaj za prijavu radova na The Game challenge 2015.

The Game Challenge
Boonika – platforma vizualnog dijaloga s partnerima najavljuje održavanje IFCC-a (Independent Festival of Creative Communication) od 25. do 30. svibnja 2015. na više lokacija u centru grada Zagreba. U sklopu IFCC-a održat će se i već poznata dodjela nagrada Sudnjeg Dana te on-line natječaj The Game Challenge 2015. Pozivamo sve umjetnike i kreativce da na The Game Challenge prijave svoj(e) rad(ove), od 12. siječnja 2015. do 2. ožujka 2015.

Što je “The Game”?

“The Game” je naziv igre. Zašto bi igru nazvali tako? Jer je to igra svih igara gdje se svi poznati vizualni stilovi, izražavanja i vrste gameplay-a sreću i gdje pravila postoje da bi ih se kršilo!

“To je posve luda igra gdje su pomiješali sve stilove i gdje možeš biti što god poželiš: čovjek, čudovište, objekt ili prirodna pojava, fenomen. Puna je neočekivanih situacija gdje možeš kao zli brat blizanac Paška Patka boriti se zajedno s Gandalfom protiv plemena plastičnih stolaca. Čak možeš pijan voziti automobil, ili čak biti taj automobil… dok si pijan.”

Sve igra!

Zapravo ova igra niti ne postoji i citat poviše je konstrukt naše mašte. Boonika je počela razvijati “The Game” koncept prije skoro pet godine, u isto vrijeme kada je osnovan Boonar studio. “The Game” je projekt igre bez završetka, a istovremeno i edukacijska platforma koja okuplja profesionalce i entuzijaste iz područja umjetnosti i industrije zabave. “The Game” projekt ujedinit će popularne žanrove, vizualno i koncepualno. Prije no što postane stvarna igra, ako ikada postane, prvo će biti velika on-line/on-site radionica. Radeći na igri mnogi kreativci (koncept-umjetnici, dizajneri, developeri igara, programeri, pisci…) moći će se međusobno podučavati i inspirirati putem kreiranog sadržaj. Nije bitno koji ti je omiljeni vizualni stil jer pozdravljamo skoro svaki oblik vizualnog izražavanja. Fotorealizam, pretjerivanje, apstrakcija… Stvarno, sve igra.

The Game Challenge

Ovo ti nema smisla? Krivo, u ovoj igri sve ima smisla! Posebno besmislice. Je li moguće kreirati takvu igru? Pa… svakako je izazov.

Pošto je “The Game” još uvijek u fazi koncepta pozivamo vas da nam se pridružite u izazovu kreiranja igre “The Game”. Svojim sudjelovanjem u mogućnosti ste osvojiti karte za IFCC festival i još mnoge druge vrijedne nagrade!

Za sve dodatne informacije o “The Game” natječaju (tko može sudjelovati, s kakvim radovima, tko su suci, koje su nagrade i sl.) posjetite službene stranice IFCC festivala, a u Facebook grupi podijelite svoja iskustva i sugestije.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More