Prijavite se na 43. Kvarnersku reviju amaterskog filma!

KRAFLiburnija Film iz Rijeke organizira 43. Kvarnersku reviju amaterskog filma (KRAF), utemeljenu još 1969. godine, a koja će se održati 8. prosinca 2012. u Rijeci.

Kvarnerska revija amaterskog filma smatra se jednim od starijih festivala neprofesijskog filma, a osim što doprinosi kulturi kvarnerske regije, KRAF djeluje i šire – filmovi ne samo da pristižu iz svih dijelova Hrvatske, već i izvan njezinih granica.

Njegov otvoreni i međunarodni karakter omogućava bogatu međukulturalnu razmjenu i sveobuhvatniji prijem sedme umjetnosti. Šarolik, dinamičan i nezavisan, KRAF daje uvid u različite kulturno-umjetničke svjetonazore i kao takav poučava o različitostima (ali i na njih potiče) promovirajući kreativnost i inovativnost (filmskog) izričaja.

Na tom tragu, svi zainteresirani pozvani su da se odazovu te pošalju svoje radove.

Kao i svake godine do sada:
– Tematika KRAF-a je slobodna.
– Filmovi mogu biti igrani, dokumentarni, eksperimentalni, animirani ili glazbeni spotovi.
– Pravo sudjelovanja imaju svi filmovi autora iz Hrvatske i inozemstva koji nisu prikazani na dosadašnjim festivalima KRAF-a.

Žiri KRAF-a čine razni uvaženi i eminentni gosti, filmolozi, redatelji, filmski kritičari i ostali medijski stručnjaci koji od pristiglih filmova biraju one najuspješnije. Autori se nagrađuju tradicionalnim primanjem nagrada za tri najbolja filma i Grand Prix nagradu.

Rok za predaju prijavnice i radova je 3. prosinca 2012. godine , a detaljnije informacije o načinu prijave
i propozicije možete pronaći na službenim stranicama Liburnija-filma.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More