Prijavite priču na natječaj Karver

casopis vuna1Od danas se primaju prijave za natječaj Karver, jedan od najboljih književnih natječaja otvoren i za hrvatske pisce. Nagradni fond je 1500 eura, a dodjela je u lipnju u Podgorici. 

Prijave se vrše preko aplikacije na web stranici www.karver.org od danas, 17. veljače do 17. svibnja 2015. godine. Nakon okončanja natječaja, dvadeset najboljih priča bit će objavljeno na web stranici www.odaklezovem.com, a tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču bit će dodijeljene u vrijeme održavanja sedmog međunarodnog književnog festivala Odakle zovem (Podgorica 2015.). Festival organizira knjižara Karver u Podgorici od 1. do 8. lipnja ove godine.

Natječaj knjižare Karver za najbolju kratku priču jedan je od najprestižnijih natječaja u regiji. U prethodnih pet godina, preko internet aplikacija stiglo je više od 4000 priča pod šifrom. U dva zbornika, Vranac – najbolja kratka priča 2010 i 2011. i na webu www.odaklezovem.com dosad je objavljeno 110 priča, a nagrađeno 16 autora koje je žiri u sastavu Enver Kazaz, teoretičar književnosti, Teofil Pančić, književni kritičar i publicist i Božo Koprivica, književnik, jednoglasno izabrao kao najbolje.

Uvjete za sudjelovanje u natječaju prenosimo sa službene stranice organizatora.

– Apliciranje preko veb stranice www.karver.org, informacije putem e-maila na adresu info.vranac@gmail.com

– priča treba da budu napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku

– priča treba da budu ranije neobjavljena i ne duža od 20.000 karaktera

– priče se šalju isključivo u elektronskoj formi pod šifrom preko veb portala www.karver.org gdje se nalazi pristup i uputstvo za slanje

– izbor najboljih priča po odluci žirija za dodjelu nagrada biće objavljen u medijima i na veb stranici www.odaklezovem.com 20. juna 2015. godine.

– tri ravnopravne nagrade u iznosu od 500 eura biće dodijeljene u vinskom podrumu Šipčanik – 13.jul – Plantaže u preiodu između 1. i 8. Jula 2015. Godine. Tačan datum biće na vijeme najavljen.

– prijavljivanjem za nagradu na konkursu, autori priča automatski ustupaju autorsko pravo Sibili d.o.o. Podgorica, Crna Gora (knjižara Karver), da odabrane priče objavi.

– tema konkursa je slobodna

– svaki autor može poslati isključivo jednu priču. Autor koji pošalje više od jedne priče biće diskvalifikovan nakon otvaranja šifara pri izboru za nagrade.

Uputstvo za slanje Vaših priča

– Da biste učestvovali na ovom konkursu potrebno je da u svom računaru formirate dva Word dokumenta (podržani format: .doc). Prvi dokument sačuvajte pod naslovom priče kojom konkurišete na konkurs. Ovaj dokument treba da sadrži naslov priče i priču obima do 20 000 karaktera. Na samom kraju dokumenta sa pričom navedite šifru pod kojom se prijavljujete na konkurs. Drugi Word dokument u Vašem računaru treba sačuvati pod šifrom pod kojom se prijavljujete na konkurs. U taj dokument unesite Vaše osnovne lične podatke: ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail i još jednom ponovite šifru pod kojom se prijavljujete na konkurs. Nazive dokumenata napišite latiničnim pismom, ali nije dozvoljeno korištenje sljedećih slova: ž,ć,č,š,đ.

Nakon toga možete pristupiti slanju Vaše priče putem dole postavljene forme “prijava na konkurs”. Unesite prvi Word dokument naslovljen pričom koju šaljete na konkurs. Nakon toga će Vam se otvoriti forma za unos Word dokumenta koji je naslovljen šifrom pod kojom se prijavljujete na konkurs. Kada budete poslali i ovaj dokument dobićete obavještenje da ste uspješno poslali priču na međunarodni konkurs za nagradu “VRANAC” – NAJBOLJA KRATKA PRIČA 2015.

Knjižara Karver/MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More