Prijavi se za Sudnji dan!

Sudnji dan

Sudnji dan 2014. nastavlja utemeljenu tradiciju prijašnjih Sudnjih dana isticanja autorstva, nezavisnosti, fair play-a nagrađivanjem autora imenom i prezimenom. Žiri je i dalje Veliki žiri koji svojom brojčanošću osigurava nepristranost i objektivnost.

No, Sudnji dan 2014. donosi i promjene! Možda najvažnija promjena jest promjena kategorija unutar kojih se prijavljuju i ocjenjuju radovi; imamo nove i redefinirane kategorije.

Neki od vas će s veseljem pozdraviti vijest da napokon postoji mogućnost prijave NEOBJAVLJENOG RADA ili više njih. Svi znamo da najbolje ideje najčešće završe u ladicama ili još gore – u smeću. Autor najboljeg neobjavljenog rada biti će adekvatno nagrađen.

Kategorija VELIKA IDEJA jest nova i najobuhvatnija kategorija jer obuhvaća prijavljene radove autora bez obzira na profesiju i/ili radno mjesto koje autor obnaša. Velika ideja jest kategorija koja nagrađuje tvorca ideje!

Kategorija SLIKA U POKRETU je nastala fuzijom starih kategorija ‘Snimatelj godine’ i ‘Animator godine’ s ciljem da pokrije puno više djelatnosti vezanih uz video produkciju. Sada i montažeri, VFX majstori i ostali imaju kategoriju za prijavu svojih najboljih ostvarenja.

U kategorija 3D ocjenjuju se radovi kod kojih najvažniju ulogu igra vještina i inovativnost pri korištenju raznih 3D programa. Za ovu kategoriju nije bitno da 3D majstor bude ujedno i autor originalnog dizajna, iako je iznimno važno da se ne krše autorska prava treće osobe.

Detaljne opise kategorija možete naći ovdje.

Prijava radova je i dalje besplatna, no ako autor želi prijaviti više radova, svaki idući rad nakon prvog prijavljenog moguće je prijaviti s donacijom od 50kn. Zašto je to tako? Udruga nije u mogućnosti pokriti sve troškove organizacije festivala, što uključuje troškove vezane uz ovu web stranicu, opremu, vanjske suradnike i ostalo, te bi s ovim činom i vi potpomogli u realizaciji Sudnjeg dana 2014.

Sugestije prijašnjih dobitnika ordena Sudnjeg dana većim su dijelom uvažene su i realizirane, a kako to ne bi utjecalo na rok prijava  – on je produžen! Prijave radova za predselekcijsko žiriranje primaju se od 17. veljače 2014. do 17. ožujka 2014., točno do 23:59! Nakon toga je sve u rukama Velikog žirija!

PRIJAVI SVOJ RAD / UPUTE ZA PRIJAVU RADOVA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More