Prijavi se za rezidencijalni boravak u Beogradu

Alois NebelUdruženje KROKODIL u suradnji s Književnom mrežom TRADUKI raspisuje natječaj za stipendiranje rezidencijalnih boravaka u Beogradu u 2016. godini.

Natječaj je otvoren do 15. listopada 2015. godine, a na njega se mogu prijaviti svi zainteresirani autori proznih djela, pjesnici, dramaturzi, scenaristi, esejisti/kolumnisti i prevoditelji iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Albanije, Kosova, Bugarske i Rumunjske.

Stipendija za odabranog pisca uključuje jednomjesečni boravak u opremljenom stanu u Beogradu, putne troškove i honorar u iznosu od 800 eura neto.

Ovaj program pruža odabranim piscima priliku za rad i upoznavanje s književnim, kulturnim i društvenim miljeom u Beogradu i Srbiji, te za cilj ima ostvarivanje dvostruke komunikacije – pisca s književnom publikom, zemljom i gradom u kojima boravi, kao i lokalnog okruženja s djelom, kulturom i nasljeđem gostujućeg pisca.

Prijava mora sadržavati:
kratku biografiju – do jedne strane (na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, engleskom ili njemačkom);
punu adresu (kontakt telefon i e-mail adresa);
popis objavljenih djela;
kratak opis planova rada u Beogradu;
pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca.

Prijave treba poslati putem elektronske pošte na adresu festivalkrokodil@gmail.com.
Više o udruženju Krokodil pogledajte na www.krokodil.rs i www.kucazapisce.krokodil.rs.

Krokodilova Kuća za pisce osnovana je u listopadu 2012. godine. U njoj je do sad boravilo više od trideset pisaca iz petnaest europskih država, među kojima su i Daša Drndić, Ognjen SpahićSrećko Horvat, Faruk Šehić i mnogi drugi. Pored Književne mreže TRADUKI, partneri na projektu su i Erste banka i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Na natječaj se mogu prijaviti i prevoditelji koji prevode s ovih jezika i na njih: slovenski, hrvatski, bosanski, crnogorski, srpski, albanski, rumunjski i bugarski jezik.

*U javnom pozivu nije naveden sastav žirija koji odlučuje o stipendijama, a do trenutka objave ovog teksta nismo dobili ni odgovor na taj upit iz Krokodila.

MR/Arteist

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More