Potvrđeno: HBO snima triler “The Son” Jo Nesbøa s Jakeom Gyllenhaalom

Jake Gyllenhaal i Denis Villeneuve ponovno surađuju, ovaj put na HBO-ovoj televizijskoj adaptaciji romana Joa Nesbøa.

Američki glumac Jake Gyllenhaal, inače sin redatelja i scenaristice, već je skoro tri desetljeća aktivan u filmskoj industriji. I premda je, pored tridesetak odigranih filmskih uloga, samo jednom bio nominiran za Oskara, i to u kategoriji najboljeg sporednog glumca za Planinu Brokeback, Ang Leejevu adaptaciju istoimene kratke priče, Gyllenhaal je bezbroj puta do sada dokazao kako je svestran i kvalitetan umjetnik. Moglo bi se reći da nema toga u čemu se nije okušao – osim što je uspješno glumio u kazalištu (primjerice, u Sondheimovom mjuziklu Sunday in the Park with George), njegovu filmografiju krase indie naslovi poput kultnog Donnieja Darka, crne dramedije Dobra djevojka i drame Ljubav na mjesečini sa Susan Sarandon i Dustinom Hoffmanom, blockbusteri kao što su Dan poslije sutra, Princ Perzije: Pijesak vremena ili pak najnoviji nastavak Spider-Mana te hvaljena ostvarenja poput Fincherova Zodijaka, Fordovih Noćnih životinja ili pak filmova Neprijatelj i Zatočene redatelja Denisa Villeneuvea (Blade Runner 2049, Dolazak, željno iščekivana adaptacija Dine).

I kao što je prošli tjedan najavljeno, s potonjim redateljem Gyllenhaal će ponovno surađivati, ovaj put na HBO-ovoj mini seriji The Son. Taj glumačko-redateljski dvojac također će biti i izvršni producenti, uz kreatore HBO-ove serije Westworld Jonathana Nolana i Lisu Joy te Rivu Marker, Athenu Wickham te Lenoru Zion koja će napisati scenarij.

Serija The Son televizijska je adaptacija istoimenog romana popularnog norveškog pisca Joa Nesbøa, osvetničke priče o čovjeku koji služi zatvorsku kaznu za zločine koje nije počinio, a čiji će se život drastično promijeniti kada sazna istinu o smrti svoga oca.

Francesca Orsi iz HBO-a izjavila je: “Jonathan i Lisa nevjerojatne su kreativne sile i uzbuđeni smo što ćemo ponovno surađivati s njima i briljantnom Lenorom na adaptaciji romana Joa Nesbøa. Denis je majstor tkanja izvrsnih i jedinstvenih priča, Jake je nadareni glumac i producent čiji rad često zalazi u provokativni i očaravajući teritorij te su, naravno, on i Denis fantastično surađivali u prošlosti. I više smo nego uzbuđeni vidjeti na koji će se način taj moćni tim uhvatiti ukoštac s ovim iznimnim književnim djelom.“

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More