[VIDEO] “Sve si mi oteo”: Pogledajte trenutak u kojem je Will Smith doznao da je bio šupak

Ispriku za mladenačke grijehe Will Smith je estradizirao do krajnjih granica, prvo uperivši kamere u glumicu kojoj je umalo uništio karijeru, a onda i u psihologinju koja je sve to opravdala njegovim traumama iz djetinjstva.

Prije točno trideset godina u eter je puštena serija “Princ iz Bel-Aira”, a karijera dotad jedva poznatog repera pod imenom Will Smith vrtoglavo je krenula uzlaznom putanjom. Obiteljska komedija o bogatašima kojima u dugi posjet stiže nećak iz siromašnije četvrti brzo je osvojila svijet, a Smith je stvorio medijske, financijske i ine temelje za put prema tituli najbolje plaćenog glumca u Hollywoodu (nekoliko godina kasnije, temelje je srušio nekolicinom očajnih filmova).

Ta lijepa holivudska priča imala je, naravno, svoje uspone i padove, a neki od njih ovih su dana iznova aktualni, i to zahvaljujući ponovnom okupljanju glumačke postave za potrebe snimanja jubilarnog specijala koji će se emitirati na platformi HBOMax.

Fanovi serije sigurno će se, naime, sjetiti da je teta Viv u četvrtoj sezoni zamijenjena drugom glumicom – umjesto Janet Hubert, ulogu žene koja drži sve kuteve bogate vile preuzela je Daphne Maxwell Reid, a scenaristi su joj, osim pojavnosti, izmijenili i karakter. Hubert je, naime, glumila glasnu, oštru i dominantnu ženu koja je u izvedbi nove glumice postala plaha, tiha sjena svog bogatog supruga.

Priče o svađi “originalne tete Viv” Janet Hubert, tada uspješne brodvejske glumice, i glavne zvijezde, tada mladog i agilnog Willa Smitha, provlačile su se kroz filmski i TV svijet godinama, glumci su se povremeno podbadali i “dosvađavali” na društvenim mrežama, ali tek je HBO specijal otkrio razmjere svađe koja je na kraju dovela do odlaska Hubert iz hit-serije. Nakon 27 godina prepucavanja, Smith i Hubert našli su se uoči velikog okupljanja kako bi izgladili razmirice, ali i kako bi Smith dobio još jednu priliku da se pokaže kao pokajnik i “osoba koja je napredovala” (ako pratite filmske vijesti, znate da to radi jako često i jako strastveno).

“Samo jednu stvar želim znati – zašto ste otišli toliko daleko? Toliko toga sam izgubila. Kako da to zaliječimo?”, upitala je Hubert Smitha na početku neugodnog razgovora u kojem je otkriven slijed događaja iz davne 1993. godine. Hubert je, naime, imala bračne i financijske probleme, a broj pojavljivanja u seriji su joj smanjili na najmanju moguću mjeru. “To je značilo da su mi smanjili honorar. Imala sam malo dijete i supruga koji je ostao bez posla i nisam prihvatila ponudu. Nikad me nisu otpustili. Hollywood me se odrekao. Obitelj me se odrekla. A ja nisam bila neprofesionalna na setu. Jednostavno sam prestala pričati sa svima, nisam znala kome mogu vjerovati jer sam bila protjerana. Rekli su mi da si me ti otjerao, jer si ti Will. Bio si dijete. Bilo je stvarno teško”, rekla je Hubert.

Smith ju je, naime, na setu serije prozvao “teškom”, što je za afroameričku glumicu tih godina bio poguban epitet. “Sve si mi oteo svojim riječima. Znaš da riječi mogu ubijati. Izgubila sam sve, reputaciju, sve. I znam da si ti mogao nastaviti dalje, ali znaš kakve posljedice ostavlja kad Afroamerikanku nazoveš teškom. To je kao poljubac smrti”, priznala je glumica i otkrila da je odlazak iz serije uzrokovao domino-efekt – razvela se od supruga i, kaže, izgubila brojne poslove te postala “nepoželjna roba u Hollywoodu”.

Teta Viv je u četvrtoj sezoni promijenila izgled, stav i osobnost (Foto: NBC)

Smith je u razgovoru priznao da se na snimanju serije, pogotovo u prvim sezonama, ponašao kao balavac. Bio je, kaže, opčinjen uspjehom, a “Princ iz Bel-Aira” postao mu je glavna platforma za slavu, ali i izvlačenje iz dugova – u to je vrijeme, tvrdi, bio u višemilijunskom minusu, a za vratom mu je puhala i porezna.

S obzirom na to da u HBOMax specijalu nije bilo dovoljno vremena za razgovor o njegovu razmaženom ponašanju, a onda i silnim opravdanjima za isto, Smith je preuzeo emisiju “Red Table Talk” svoje supruge Jade Pinkett-Smith te ugostio uglednu psihologinju Ramani Durvasula, koja je njegovu razmaženost pokušala opravdati sa znanstvene strane. Njegovo dramatično objašnjenje traje pola sata, začinjeno je i suzama te rečenicama poput “dijete u meni trebalo je njezino odobrenje” i – “kad na to nisam naišao, u meni se probudio zmaj”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More